Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a elaborat proiectul unificarii Aeroporturilor Baneasa si Henri Coanda. Exista temeri ca este agreat falimentul primului, un aeroport mic, dar cu terenuri valorind un miliard de euro
Un proiect de hotarire care nu este publicat pe site-ul Ministerul Transporturilor, dupa cum obliga legea, ofera statului actionar posibilitatea de a scoate la vinzare cladiri, spatii si terenuri ale companiei rezultate din fuziune. Conducerea acesteia va putea hotari gajarea, inchirierea sau desfiintarea unitatilor subordonate, adica a oricaruia dintre cele doua aeroporturi actuale, care vor deveni simple puncte de lucru. Baneasa va fi obligat sa participe la modernizarea Otopeniului, insa nu se spune nimic despre vreo investitie care sa fie facuta in primul.

Berceanu, urmasul lui Aleodor Frincu

Proiectul a fost lansat in mai 2000 de actualul sef al Cancelariei primului-ministru, Aleodor Frincu, pe vremea cind era secretar de stat la Transporturi. Baneasa trebuie sa fie o rezerva a Aeroportului Otopeni, spunea la acel moment Aleodor Frincu. Radu Berceanu nu are intentii cu mult diferite si spune ca Baneasa este potrivit zborurilor de elicoptere si de avioane mici care nu fac zgomot.

Fuziunea este justificata de Berceanu prin concurenta prosteasca pe care si-o fac aeroporturile, fiecare tinind preturile jos in defavoarea celuilalt. Este absurd, deoarece Aeroportul Baneasa nu are bani sa-si repare pista, spune ministrul. In prezent, pe Baneasa aterizeaza jeturi de business care platesc taxe foarte mici fata de restul Europei, deci acestea vor trebui sa plateasca taxe mai mari, explica Berceanu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6935&art=17503&cHash=2434035a23

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri