Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), o institutie financiara cu capitaluri publice care face plasamente in statele in curs de dezvoltare din Europa, ar putea acorda un imprumut de 15 milioane de dolari unui grup din Emiratele Arabe Unite care vrea sa construiasca, de la zero, o fabrica de reciclare a uleiurilor folosite in industria auto, o premiera pentru Romania si pentru statele din regiune, a anuntat institutia financiara internationala.

Investitia se va realiza prin compania romaneasca Green Oil and Lubes SRL, filiala a grupului Chemie-Tech DMCC din Emiratele Arabe Unite, informeaza News.ro.

Valoarea totala a investtiei este de 56 milioane de dolari, din care imprumutul BERD ar acoperi putin peste un sfert. Fabrica ce urmeaza sa fie construita la Oltenita va avea o capacitate de productie de 73.000 de tone pe an.

"Proiectul va fi primul de acest tip in Romania si in Europa Centrala si de Est, regiune in care cererea a fost acoperita pana acum de importuri. Prin aceasta investitie, compania va intra pe o piata noua, cu un potential major de crestere, date fiind reglementarile care cer o rata tot mai mare de reciclare", se arata intr-un comunicat al BERD.

Fabrica va procesa uleiuri industriale si auto uzate si va produce uleiuri de calitate suficientia pentru a fi vandute pe piata. "In plus, investitia va presupune crearea unei retele nationale de colectare a uleiurilor uzate, pentru a furniza materie prima unitatii de procesare", a precizat BERD.

Investitia depinde de obtinerea unor aprobari de mediu, in conditiile in care noua uzina se va afla in apropierea unui sit din categoria Natura 2000.

Sursa foto: clicksahead/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri