Investitia se va realiza prin compania romaneasca Green Oil and Lubes SRL, filiala a grupului Chemie-Tech DMCC din Emiratele Arabe Unite, informeaza News.ro.

Valoarea totala a investtiei este de 56 milioane de dolari, din care imprumutul BERD ar acoperi putin peste un sfert. Fabrica ce urmeaza sa fie construita la Oltenita va avea o capacitate de productie de 73.000 de tone pe an.

"Proiectul va fi primul de acest tip in Romania si in Europa Centrala si de Est, regiune in care cererea a fost acoperita pana acum de importuri. Prin aceasta investitie, compania va intra pe o piata noua, cu un potential major de crestere, date fiind reglementarile care cer o rata tot mai mare de reciclare", se arata intr-un comunicat al BERD.

Citeste si:

Fabrica va procesa uleiuri industriale si auto uzate si va produce uleiuri de calitate suficientia pentru a fi vandute pe piata. "In plus, investitia va presupune crearea unei retele nationale de colectare a uleiurilor uzate, pentru a furniza materie prima unitatii de procesare", a precizat BERD.

Investitia depinde de obtinerea unor aprobari de mediu, in conditiile in care noua uzina se va afla in apropierea unui sit din categoria Natura 2000.

Sursa foto: clicksahead/Shutterstock.com