La mijlocul saptamanii cele mai importante evenimente ale momentului vin din zona financiara – INS revizuieste in urcare cresterea economica a Romaniei, iar prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, este o optiune pentru pozitia de premier. Ochii sunt atintiti si spre Berlin sau Moscova, scenele celor mai sangeroase evenimente pe final de an.

INS revizuieste in urcare cresterea economica a Romaniei, dar micsoreaza valoarea PIB

Economia Romaniei a inregistrat o crestere de 3,9% in 2015, peste estimarile anterioare, care indicau un avans de doar 3,8%, pe fondul cresterii puternice a consumului, stimulat de reducerea TVA la alimente, potrivit unor noi date semidefinitive publicate de Institutul National de Statistica (INS). Desi a majorat rata de crestere, institutia a revizuit in scadere valoarea produsului intern brut (PIB), in conditiile in care a coborat puternic deflatorul, indicatorul care masoara cresterea tuturor preturilor din economie.

Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri

Credit Europe Bank, controlata de grupul financiar turcesc FIBA, a obtinut o finantare de 40 de milioane euro, in trei transe, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru acordarea de credite intreprinderilor micro, mici si mijlocii (IMMM).

Patronii de IMM-uri din Romania se plang de accesul greoi la finantare, in conditiile in care bancile cer, la acordarea unui credit, rezultate anterioare solide pentru o perioada de mai multi ani. Acest acord va ajuta Credit Europe Bank sa-si consolideze pozitia in acest sector, potrivit reprezentantilor institutiei de credit, conform News.ro.

Nicio mare banca de pe Wall Street nu are estimari negative pentru 2017

Dupa cel mai slab inceput de an de la startul crizei financiare din 2008, bursa romaneasca si-a revenit odata cu pietele internationale, care au avut o evolutie mai buna decat piata locala si au ajuns chiar sa depaseasca maximele istorice. Cele mai importante banci americane se asteapta la continuarea revenirii si in 2017.

Uber lanseaza uberSKI in Brasov si tarife fixe pentru cursele intre Brasov si Poiana

Uber lanseaza un nou serviciu destinat brasovenilor si turistilor pasionati de ski. Astfel, in perioada 20 decembrie 2016 - 31 martie 2017, acestia vor avea la dispozitie uberSKI, un serviciu cu masini dotate cu suport suport de echipament de ski care pot transporta pana la doua perechi de ski-uri sau doua placi de snowboard.

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, optiune pentru premier

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ar fi optiunea PSD pentru functia de premier, au declarat pentru News.ro surse oficiale, care au precizat ca acesta ar lua in calcul propunerea.

Sursele citate au afirmat ca aceasta varianta ar urma sa fie inaintata presedintelui Klaus Iohannis de catre liderii PSD, care vor merge miercuri la ora 11.00 la consultari la Cotroceni, alaturi de ALDE. Inca de la alegerile parlamentare, in spatiul public au fost vehiculate mai multe nume de posibili premieri, unii dintre acestia negand ei insisi aceasta varianta, conform News.ro.

Atacul din Berlin, comis intentionat

Politia din Berlin anunta ca atacul din piata de Craciun, soldat cu cel putin 12 morti si 48 de raniti, a fost comis intentionat, relateaza The Associated Press. Atacul, in care un camion a intrat in multime intr-o piata de Craciun din capitala germana, a fost comis in mod intentionat, afirma politia intr-un mesaj postat pe Twitter, conform News.ro.

Fortele de ordine adauga ca este vorba despre un presupus atac terorist. Anterior, ministrul german de Interne Thomas de Maiziere declara anterior ca nu este pregatit sa spuna ca incidentul este un ”atac”, insa a adaugat ca exista numeroase motive care arata ca ar fi vorba despre un gest intentionat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri