Romania va avea o crestere economica de 3,7% anul acesta, peste estimarea de 2,4% la nivelul Europei, conform raportului lansat de Banca Mondiala. Mai mult, o veste buna pentru studentii romani: acestia vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar pentru un numar nelimitat de calatorii.

Ce crestere economica anticipeaza Banca Mondiala ca va avea Romania in 2017

Romania va avea o crestere economica de 3,7% anul acesta, peste estimarea de 2,4% anticipata la nivelul Europei, conform raportului privind Perspectivele Econimiei Globale, lansat de Banca Mondiala in luna ianuarie 2017.

Redresarea economiilor exportatoare de produse de baza si inclusiv redresarea economica a Turciei sunt elementele ce vor stimula cresterea economica, atat la nivel global cat si la nivelul Europei.

Calatorii gratuite cu trenul pentru studenti

Toti studentii din Romania vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un numar nelimitat de calatorii, inclusiv pe perioada vacantelor universitare si indiferent de operatorul feroviar, masuri incluse intr-o Ordonanta de Urgenta (OUG) privind unele masuri fiscal-bugetare, publicata recent in Monitorul Oficial, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Iohannis va promulga legea care elimina CASS si impozitul de 16% pentru pensii

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, dupa intalnirea cu premierul Sorin Grindeanu, ca va promulga Legea prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

”Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi, am decis sa promulg aceasta lege in urmatoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis, conform News.ro.

Camera Deputatilor a adoptat, in 5 ianuarie, in sesiune extraordinara, cu 207 voturi “pentru” si 29 de voturi “impotriva”, proiectul de lege prin care se elimina plata CASS pentru toate pensiile, precum si a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Masurile luate recent de Parlament si Guvern au impact negativ de 9 miliarde lei

Masurile adoptate recent de Parlament si Guvern, condus de premierul Sorin Grindeanu, au un impact negativ, prin cresterea cheltuielilor si scaderea veniturilor, de aproape 9 miliarde de lei, potrivit unui raport publicat de Consiliul Fiscal. O astfel de suma, echivalenta cu 1,1% din PIB, ar urca, in lipsa unor masuri de corectare, deficitul bugetar peste 4%, in contextul in care bugetul pregatit pentru anul in curs de precedentul guvern, condus de Dacian Ciolos, prevedea un deficit bugetar la limita acceptata in UE, de 3%.

Romanii au inmatriculat in 2016 aproape 300.000 de masini second-hand

Trei automobile din patru inmatriculate anul trecut in Romania au fost second hand, piata automobilelor second hand crescand in 2016 cu 18,6%, pana la 297.290 de unitati, potrivit datelor publicate de Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Inmatricularile de automobile noi au crescut anul trecut cu 17%, pana la 94.919 de unitati. Volkswagen a ramas cel mai bine vandut brand second hand, cu 84.817 de masini inmatriculate in 2016, echivalent cu 89% din totalul pietei de masini noi. Cumulat pentru masini noi si second-hand, inmatricularile au crescut cu 18,2% fata de 2015, pana la 392.209, conform News.ro.

ANAF scoate la concurs 132 de posturi de inspector antifrauda

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) organizeaza pe data de 11 februarie un concurs pentru ocuparea a 132 de functii de inspector antifrauda la Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF), potrivit unui comunicat de presa.

Posturile puse la dispozitie de catre cei de la ANAF sunt in Bucuresti, Alexandria, Constanta, Targu Jiu si Suceava. Bibliografia, conditiile de participare si de desfasurare ale concursului si alte informatii cu privire la concurs pot fi consultate aici. De asemenea, relatii suplimentare se pot obtine la telefon 021/319.97.59 /int. 2018, 2011 sau 1342, precum si la sediul ANAF din Bucuresti, str. Apolodor nr. 17, sector 5.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri