Compania de leasing operational LeasePlan, liderul pietei locale cu o cota de piata de 22%, intra pe segmentul business to consumer prin deschiderea unui showroom in Pipera pentru a comercializa autoturismele second-hand ajunse la finalul perioadei de inchiriere.

LeasePlan Outlet Center este situat in bulevardul Pipera 1 si are in prezent la vanzare peste 30 de autovehicule rulate, marcile Volkswagen, Nissan, Skoda, Dacia, BMW, Ford, Audi, Opel, Mercedes-Benz, Mazda. Majoritatea masinilor sunt sedan si hatchback, insa sunt la vanzare si modele SUV, pick-up sau VAN.

Pana in prezent, LeasePlan Romania a comercializat pe piata auto peste 10.000 de masini second-hand. Toate autovehiculele comercializate prin LeasePlan Outlet Center au kilometraj real, revizii si reparatii executate in retelele acreditate LeasePlan iar oferta variata este actualizata zilnic.

Anul trecut, piata masinilor second-hand din import a avut un an record in care a avansat cu 18% si s-a apropiat de pragul de 300.000 de unitati, nivel de peste trei ori mai mare fata de 2011.

Piata de leasing operational este pe un trend crescator de cativa ani si incepe sa detina o pondere din ce in ce mai mare in piata auto. Anul trecut, aceasta a depasit nivelul de 60.000 de unitati in administrare, in crestere cu 8% fata de finalul lui 2015.

Citeste si:
Cand va fi lansat primul Ferrari 100% electric
Primul Ferrari 100% electric...

Achizitiile de masini noi in leasing operational ar putea reprezenta 12-14% din numarul de autoturisme si utilitare usoare inmatriculate in 2017.

LeasePlan este o companie financiara olandeza specializata in mobilitate si management de flote auto, prezenta pe piata romaneasca din 2007. Serviciile acesteia constau in finantarea in leasing operational si administrarea flotelor auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Renault vrea ca noul CEO sa fie Luca de Meo, actualul sef de la Seat