Furnizorul de servicii de imagistica medicala Affidea Romania a incheiat anul 2016 cu cifra de afaceri de 14 milioane euro si estimeaza o crestere de peste 10% pentru anul acesta. In prezent, Affidea are 17 centre medicale in Romania, iar in cazul in care Consiliul Concurentei va aproba achizitia companiei Hiperdia, grupul va detine inca 23 de centre medicale de diagnostic imagistic, analize de laborator si consultatii clinice.

In Romania, grupul Affidea este prezent din anul 2002, iar in ultimii ani si-a consolidat pozitia de lider in diagnostic imagistic pe piata serviciilor medicale, ajungand la 17 centre, situate in majoritatea regiunilor: doua centre in Bucuresti, cate unul in Constanta, Mangalia, Focsani, Iasi, Cluj, Arad, Petrosani, Timisoara, 4 centre Phoenix in Piatra Neamt, Cluj, Deva si Medias si 3 centre Sanmed in Ramnicu Valcea si Slatina.

La sfarsitul lunii octombrie 2016, grupul a anuntat semnarea unui acord angajant de achizitie a companiei Hiperdia, care detine o retea de 23 de centre medicale de diagnostic imagistic, analize de laborator si consultatii clinice. In momentul de fata, tranzactia este inca in stadiul de analiza pentru aprobare la organismele de reglementare, respectiv Consiliul Concurentei din Romania.

“In 2016, cifra de afaceri la nivelul operatiunilor din Romania a fost de 14 milioane de euro si estimam o crestere de peste 10% pentru anul 2017”, a precizat Radu Gorduza, CEO Affidea Romania.

Affidea Romania si-a reinnoit in 2016 majoritatea tehnologiilor medicale din toate centrele. Pentru centrul din Fundeni, grupul a investit 5 milioane de euro in tehnologii de diagnosticare ale cancerului, devenind in acest fel Centru de excelenta in oncologie si Centru de referinta al GE in Europa. Acest lucru inseamna ca Centrul Affidea Fundeni va gazdui echipe medicale din Europa care vor veni pentru a studia practici privind utilizarea tehnologiilor GE Healthcare pentru diagnosticarea si monitorizarea pacientilor oncologici.

Citeste si:
Medicina dentara pentru copii, inclusa in Programul Operational...
Dupa tragedia copilului mort...

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania sunt diagnosticate anual 75.000 de noi cazuri oncologice si se preconizeaza o crestere semnificativa a numarului acestora in urmatorii 20 de ani. Imagistica medicala are un rol esential in evolutia terapeutica a pacientilor care sufera de o afectiune oncologica.

De asemenea, tot in anul 2016, cu o investitie de 1,8 milioane de euro a fost deschis primul centru PET/CT in Timisoara, singurul de acest tip din judetul Timis.

Peste 200.000 de pacienti apeleaza anual la serviciile oferite de Affidea. In Romania grupul are 13 echipamente RMN, 13 CT, 2 PET/CT, 1 SPECT/CT, 4 Mamografe, 19 ecografe, 8 Dexa, 6 X-Ray, dar si consultatii clinice si analize de laborator.

Grupul Affidea furnizeaza servicii de imagistica medicala, medicina nucleara, tratament al cancerului si analize de laborator prin cele 212 centre proprii din 16 tari: Polonia, Ungaria, Romania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Croatia, Grecia, Italia, Spania, Turcia, Republica Ceha, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elvetia si Lituania.

Citeste si:
Anul 2020: Peste 300 de comune din tara n-au niciun medic de familie
Anul 2020: Peste 300 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romanii care au modernizat plapuma din lana si au scos-o la export
Setari Cookie-uri