Sistemul medical privat ii tenteaza pe specialistii din sanatate cu oportunitati de dezvoltare, dar, in special, cu salarii corecte. Astfel, in spitalele si clinicile private multi dintre medici castiga inca de la debut peste 1.000 de euro, iar specialistii cu experienta vasta ajung sa isi dubleze aceasta suma.

Digi vrea sa listeze 25% din companie pe Bursa de Valori Bucuresti

Digi, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria, a anuntat intentia de a lansa o oferta publica initiala de actiuni ordinare din clasa B catre public, in Romania, si anumiti investitori institutionali si profesionali. DIGI intentioneaza sa solicite admiterea Actiunilor la tranzactionare pe Piata Reglementata la vedere operata de Bursa de Valori Bucuresti in luna mai 2017.

Cat castiga medicii romani in privat

Sistemul medical privat ii tenteaza pe specialistii din sanatate cu oportunitati de dezvoltare, dar, in special, cu salarii corecte. Astfel, in spitalele si clinicile private multi dintre medici castiga inca de la debut peste 1.000 de euro, iar specialistii cu experienta vasta ajung sa isi dubleze aceasta suma.

Situatia salariilor medicilor si asistentilor medicali care lucreaza in sistemul privat este prezentata intr-o analiza realizata de MEDIjobs, prima platforma de recrutare dedicata exclusiv domeniului medical din Romania.

Raportul prezentat are ca scop transparentizarea procesului de recrutare si doreste sa ofere un instrument util de informare tuturor specialistilor medicali activi pe piata muncii.

Prime de Paste cuprinse intre 150 lei si 3.500 lei, pentru angajatii la stat

Angajatii de la mai multe companii de stat vor primi anul acesta prime de Paste cuprinse intre 150 de lei si 3.500 de lei de salariat. Unele companii au decis sa acorde primele chiar daca sunt pe pierdere, in timp ce firmele care au inregistrat profit in ultimul an fiscal au ales sa nu le dea angajatilor aceste bonusuri, potrivit datelor centralizate de News.ro.

Angajatii companiei care administreaza cel mai mare aeroport din Romania, Henri Coanda, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, ar urma sa primeasca fiecare o prima de Paste de circa 3.500 de lei brut, potrivit unor surse avizate, consultate de News.ro. Potrivit informatiilor oficiale trimise de companie, toti angajatii vor primi o prima egala.

MFP a atras 1,75 miliarde de euro de pe pietele externe prin doua emisiuni de eurobonduri

Statul roman a imprumutat, de pe pietele externe, 1,75 miliarde de euro prin doua emisiuni de obligatiuni, una pe zece ani si una pe 18 ani. Aceasta este prima iesire pe piata internationala realizata de Ministerul Finantelor Publice anul acesta.

Ministerul Finantelor a atras un miliard de euro prin emisiunea pe 10 ani, la un randament mediu anual oferit investitorilor de 2,41%, si 750 de milioane de euro prin redeschiderea unei emisiuni mai vechi, de obligatiuni in euro scadente in 2035, la care randamentul mediu a fost de 3,55% pe an, noteaza Reuters.

Prima Casa, in continuare mai ieftin decat chiriile pentru garsoniere sau apartamente

Conform unei cercetari realizate de platforma de imobiliare Storia.ro, costurile chiriilor sunt semnificativ mai mari decat cel al ratelor lunare in cazul achizitiei locuintelor prin programul Prima Casa, cu un credit pe o durata de 30 de ani. Astfel, un angajat din Romania care vrea sa-si inchirieze o casa trebuie sa plateasca o chirie lunara echivalenta cu 33% din salariul net lunar in cazul inchirierii unei garsoniere, fata de o rata de 20% din salariul net in cazul programului Prima Casa.

Parintii care refuza sa isi vaccineze copiii ar putea fi sanctionati

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca "a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului". Oficialul a explicat ca aceasta prevedere apare si intr-un alt act normativ, in afara de proiectul legii vaccinarii pus in dezbatere publica.

Articolul 11 din proiectul Legii vaccinarii prevede, la alineatul 4, litera "n" , intre atributiile Comisiilor Judetene de Vaccinare si a Municipiului Bucuresti, sa sesizeze institutiile abilitate privind constatarea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de trei ani si nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzatoare varstei, potrivit News.ro.

Regina Maria investeste 3,5 milioane euro in echipamente medicale de laborator

Reteaua de sanatate Regina Maria a inaugurat un nou laborator, dotat cu sisteme medicale in valoare de 3,5 milioane euro. Totodata, laboratorul este primul centru de referinta Roche Diagnostic pentru biochimie si imunologie. Strategia retelei este ca fiecare linie de business sa continue echilibrat la totalul cifrei de afaceri. Astfel, laboratorul central reprezita aproximativ 4% din cifra de afaceri de 91 milioane euro din 2016.

PepsiCo lanseaza un program incubator pentru antreprenori in domeniul nutritiei

PepsiCo, unul dintre cei mai mari producatori de bauturi racoritoare, lanseaza un program incubator destinat sa sustina cresterea si dezvoltarea brandurilor din sectorul alimentar si al bauturilor dedicate nutritiei si unui stil de viata echilibrat.

Noul program se concentreaza pe produsele destinate consumatorilor europeni si isi propune sa identifice opt branduri inovatoare din sfera nutritionala. Companiile selectate vor primi fonduri si oportunitatea de a colabora cu experti PepsiCo de la branduri precum Quaker, Alvalle, Naked si Tropicana. Partenerii PepsiCo vor ajuta si consilia companiile selectate pentru a-si atinge potentialul pe piata. Antreprenorii ale caror afaceri inregistreaza vanzari de 2 milioane euro sau mai mici de aceasta se pot inscrie pe www.nutritiongreenhouse.com pana pe 15 mai 2017.

TUI Travel Center, vanzari mai mari cu 51% in T1

Grupul de firme Tui Travel Center/Eurolines a inregistrat vanzari totale cu 30% mai mari si ale pachetelor turistice cu 51% mai mari in primul trimestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

"Din fericire, insolventele recente ale unor agentii de turism nu au avut un efect negativ general asupra clientilor si acestia au continuat sa isi planifice vacantele din vreme si sa le achizitioneze cu suficient de mult timp inainte de plecare", se arata in comunicatul grupului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri