Majoritatea investitorilor asiatici se concentreaza pe Marea Britanie si Germania, care au reprezentat 53% si respectiv 12% din totalul banilor asiatici intrati in Europa in ultimele 12 luni. Tinta investitorilor asiatici se indreapta incet si catre Europa de Est. Volumul este ridicat in special in Cehia, gratie celor doua mari tranzactii semnate la sfarsitul anului trecut: achizitionarea de catre fondul suveran de investitii din Singapore GIC a portofoliului P3 Logistic Parks pentru 375 milioane de euro si cumpararea de catre CEFC China Energy co a cladirii de birouri Florentinium din Praga pentru suma de 281 milioane de euro. Un interes crescut se remarca si pentru Polonia, Romania si Slovacia.

In ceea ce priveste investitiile imobiliare in Romania, "interesul investitorilor chinezi pentru piata din Romania este concentrat spre zona rezidentiala, manifestat mai ales prin securizarea unor terenuri care permit dezvoltarea unor proiecte de tip city-in-city. Un criteriu definitoriu pentru a lua o decizie pozitiva in a investi in piata imobiliara din Romania, este dimensiunea. Cu cat proiectul este mai mare, cu atat interesul este mai ridicat. Nu am observat pana in prezent vreun interes pentru achizitiile de cladiri de birouri sau ale altor produse similare", a declarat Codrin Matei (foto), managing partner, head of office, capital markets and business development la Crosspoint Real Estate.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont