Piața imobiliară din România poate să difere de la un oraș la altul, iar din acest motiv, înainte de a lua decizia de a achiziționa o locuință, este bine să te documentezi. În cazul în care încă nu ai decis orașul în care dorești să te muți, descoperă în cele ce urmează 3 orașe din România cu prețuri accesibile pe piața imobiliară, dar și cartiere populare pe care să le ai în vedere.

Craiova

Situată în partea de sud-vest a țării, Craiova are unele dintre cele mai accesibile costuri de trai și, implicit, pe piața imobiliară. Aici, chiriile și prețurile apartamentelor sunt sub nivelul mediu al țării, în timp ce stilul de viață este unul mai relaxat, iar traficul mai redus. O chirie pentru un apartament cu 2 camere pornește, de obicei, de la 280 de euro și poate crește în funcție de zonă. La fel este și în cazul imobilelor listate pentru vânzare: în funcție de zona în care se află, poți să plătești între 1.200 euro și 1.600 de euro pe metru pătrat, uneori și mai mult, în funcție de dimensiunea și dotările apartamentului.

Dacă te gândești să-ți cumperi un apartament 2 camere Craiova, atunci află că cele mai populare cartiere din acest oraș sunt: Bordei, Catargiu, 1 mai. Totuși, atunci când alegi zona în care să locuiești, deși orașul are o infrastructură bună, ar fi bine să iei în considerare zona în care se află locul tău de muncă sau principalele locuri în care îți vei petrece timpul atunci când nu ești acasă.

Bacău

Bacăul este un alt oraș care oferă un echilibru rar între calitatea vieții și costurile asociate cu aceasta. Prețurile accesibile la locuințe fac din acest oraș unul de luat în vedere de către cei care doresc să-și caute o chirie sau să achiziționeze un imobil, însă încă nu știu în ce oraș să se stabilească. În ceea ce privește chiria, prețul pentru un apartament cu 2 camere poate depăși puțin 300 de euro, în timp ce prețul mediu al unui metru pătrat poate fi chiar de 1.000 de euro în zonele periferice.

Dacă îți dorești să locuiești în zone mai populare, cum ar fi cartierul CFR, cartierul Bacovia și Șerbănești, atunci prețul mediu pe metru pătrat pentru un apartament cu 2 camere poate ajunge la 1.500 de euro.

Timișoara

Deși în 2023 Timișoara a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii, iar prețurile pe piața imobiliară au suferit ușoare creșteri, prețurile la imobile sunt reduse în comparație cu alte orașe dezvoltate, cum ar fi Bucureștiul sau Clujul. Aici, pe lângă zona centrală, cele mai populare cartiere sunt: cartierul Soarelui, Iosefin și cartierul Circumvalațiunii.

Dacă te gândești să îți achiziționezi un imobil într-una dintre aceste zone, atunci trebuie să ai în vedere că prețul pe metru pătrat pentru un apartament cu 2 camere și recent renovat poate depăși chiar și 1.800 de euro. În ceea ce privește chiria, pentru un apartament cu 3 camere în aceste zone poți plăti de la 350 de euro în sus.

Totuși, există și zone la periferia orașului în care sunt construite complexuri rezidențiale. Aici poți să găsești apartamente cu un preț mediu pe metru pătrat sub 1.500 de euro. Totuși, în general, aceste apartamente nu sunt mobilate, așa că ar trebui să ai în vedere și costurile suplimentare pe care ar trebui să le suporți cu amenajarea imobilului.

Concluzionând, Craiova, Bacăul și Timișoara sunt trei dintre cele mai accesibile orașe din punctul de vedere al prețurilor practicate pe piața imobiliară. Așadar, atunci când iei o hotărâre, ține cont de aceste informații, pe lângă alți factori personali care ar putea să-ți influențeze decizia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri