Romania are o patrime femei antreprenor, o rata foarte buna fata de alte tari. Mai putin de 40% dintre actionarii sau asociatii firmelor din Romania sunt femei. La finalul lunii iulie 2019, erau peste 1,4 milioane de asociati sau actionari in cele aproximativ 968.000 de companii din tara noastra, conform ONRC. Procentul nu este cu mult diferit fata de aceeasi perioada a anului 2018 si chiar a lui 2017.

Primul program de finantare dedicat afacerilor conduse de femei

Conform unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezinta lipsa de finantare pentru a incepe si dezvolta un business. Din acest motiv, Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din Romania, cu peste 10.000 de membre, a lansat si primul program de finantare dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund. Proiectul este unul autentic si atipic, avand la baza conceptul de “marketing prin afiliere”.

“Din pozitia de lider al Elite Business Women, observ cu drag cum se dezvolta o comunitate de femei antreprenor, in special pe categoria de varsta 20-35 de ani si trendul este cu siguranta unul pozitiv. In Romania, avem o patrime femei antreprenor, o rata foarte buna, fata de alte tari, cum este Slovenia de exemplu, unde sunt doar 10% femei antreprenor din totalul companiilor. Provocarea acestor afaceri din zona IMM-urilor in Romania este profitabilitatea. Un studiu condus de Keys Finance arata ca 10% din 650.000 de companii IMM din Romania sunt profitabile. Aici vad implicarea noastra in a creste si dezvolta antreprenoriatul in Romania. Cred ca Romania se va dezvolta frumos in urmatorii ani, chiar si in contextul politic dificil al zilelor noastre“, a mentionat Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri