CNSLR Fratia, Blocul National Sindical (BNS) si CNS Meridian au format Alianta Confederatiilor Sindicale din Romania (ACSR), urmand ca functia de presedinte executiv sa fie detinuta de presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Potrivit comunicatului, cele trei confederatii sindicale CNSLR Fratia, BNS si CSN Meridian au aprobat, in urma unei sedinte comune de luni, 29 ianuarie, formarea Aliantei Confederatiilor Sindicale din Romania (ACSR), fapt care reprezinta primul pas concret in procesul de fuziune a celor trei confederatii sindicale.

ACSR este o uniune care va avea personalitate juridica, statut, sediu si structura proprie de conducere. Alianta Confederatiilor va fi condusa de un consiliu director, care va fi format din noua membri, urmand ca presedintia organizatiei sa fie asigurata prin rotatie, de catre reprezentantii celor trei confederatii, pe intervale de timp egale.

Consiliul director este alcatuit din noua membri, si anume Marius Petcu, Liviu Luca si Sorin Stan (CNSLR Fratia), Dumitru Costin, Ioan Pisc si Mariana Kniesner (BNS) si din reprezentantii CNS Meridian, Ion Popescu, Radu Ion si Ion Albu.

ACSR va functiona in aceasta formula timp de un an, urmand ca la sfarsitul anului 2007, membrii CNSLR Fratia, BNS si CSN Meridian sa participe la o Adunare Generala pentru a analiza rezultatele colaborarii in formula aliantei si pentru a decide viitoarele masuri care vor fi luate in procesul de fuziune.

Printre obiectivele prioritare ale ACSR se numara asigurarea unor salarii corecte, raportate la performante si cat mai apropiate celor din Uniunea Europeana, in conditiile in care Alianta Confederatiilor considera "politica salariala drept principal instrument de motivare a muncii si de crestere a eficientei investitiilor in capitalul uman", cat si existenta unei miscari sindicale puternice si unite, recunoscuta pe plan national si international.

De asemenea, ACSR va promova o strategie viabila pentru Romania, care sa respecte principiile sociale prevazute la nivel european, un dialog social real, prin care organizatiile sindicale sa isi rezolve problemele cu institutiile statului sau cu organizatiile patronale si va avea ca obiectiv reformarea legislatiei care reglementeaza relatiile de munca, se arata intr-un comunicat BNS, remis NewsIn. ACSR va fi o structura deschisa oricarei organizatii sindicale care impartaseste obiectivele BNS, CSN Meridian si CNSLR Fratia.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petrcu, declara, in luna septembrie a anului trecut, ca CNSLR Fratia, Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Sindicala Meridian si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) se vor uni intr-o singura centrala sindicala. Noua structura, care va rezulta din fuziunea celor patru confederatii ar urma sa se numeasca Confederatia Generala a Muncii si ar totaliza un numar de peste un milion si jumatate de sindicalisti.

"Prin constituirea acestui conglomerat sindical vom transmite un semnal de unitate sindicala si de forta, pentru ca miscarea sindicala din Romania trebuie sa ajunga la un consens", declara, in septembrie, Marius Petcu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri