Impozitele si taxele locale din Capitala pentru anul 2008 vor ramane la nivelul celor din acest an, potrivit unui proiect de hotarare adoptat ieri intr-o sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), informeaza NewsIn
Consilierii municipali au decis, in urma unei sedinte de indata, care a avut loc dupa sedinta extraordinara a CGMB, ca "pentru anul 2008, nivelul impozitelor si taxelor locale, taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice si a altor taxe in municipiul Bucuresti raman la nivelul anului 2007".

Initial, consilierii generali nu au votat acest proiect de hotarare, insa dupa interventia primarului general al Capitalei, Adriean Videanu care le-a explicat ca data de 31 mai este termenul limita prevazut de Codul Fiscal pentru ca administratia locala sa stabileasca nivelul taxelor pentru anul 2008, consilierii au luat decizia sa aprobe proiectul intr-o sedinta de indata. Contribuabilii care vor achita impozitele pana la data de 31 martie 2008 vor beneficia de bonificatia de 7% pentru plata cu anticipatie.

Bucurestenii platesc diferentiat impozitul, in functie de zona in care locuiesc sau detin terenuri, cat si de vechimea si tipul materialului din care este construita cladirea. in 2007, cel mai scump impozit este platit de bucurestenii care locuiesc in centrul Capitalei (zona A), respectiv 83 de lei pentru o garsoniera, 112 de lei pentru un apartament cu doua camere si 169 de lei pentru un apartament cu trei camere.

Pentru o garsoniera situata in zona B a Capitalei, impozitul este de 81 de lei in 2007, pentru un apartament de doua camere este de 108 lei, iar pentru un apartament de trei camere este de 163 de lei, iar pentru un apartament cu patru camere este de 228 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri