Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca vrea interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii, de anul viitor, avand in vedere ca, in ultimii 16 ani, cantitatea de peste recoltat a scazut de cinci ori, precizand ca pescuitul sportiv, turistic si de subzistenta va fi permis, informeaza NewsIn.

"As vrea ca cel tarziu la anul acest pachet (care va fi elaborat de ministerele mediului, turismului si dezvoltarii n.r.) sa duca la interzicerea pescuitului industrial", a afirmat Tariceanu, aflat in judetul Tulcea pentru o intalnire cu autoritatile locale pe problematica Deltei.

Potrivit premierului, in ultimii 16 ani cantitatea de peste recoltata in Delta a scazut de cinci ori si ca este de asteptat ca cei aproximativ 2.000 de pescari din aceasta zona sa protesteze. Tariceanu a spus ca le recomanda acestora sa se orienteze catre alte activitati precum turismul si activitatile traditionale, argumentand ca in urmatorii trei-cinci ani nu vor mai avea ce sa pescuiasca din cauza diminuarii cantitatilor de peste din Dunare. Astfel, premierul a aratat ca, in prezent, din Delta se recolteaza doar 3.500 tone fata de 17.000 tone in 1990.

Referitor la braconajul din Delta, premierul a spus ca va discuta cu ministrul justitiei si CSM despre faptul ca niciunul dintre cele 500 dosare de braconaj nu a fost finalizat.

El a mai precizat ca regulamentul de urbanism al Deltei, prin care se vor aproba numai constructiile conforme cu specificul arhitectonic al zonei, este avizat si ca in doua sau trei saptamani va lua forma unui act normativ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pro Romania vrea candidat propriu la prezidentiale. Variantele propuse