Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la debutul şedinţei de guvern în care se aprobă inclusiv bugetul de stat pe 2024, că salariul minim pe economie va creşte cu siguranţă în 2024, propunerea Guvernului fiind de 3.700 de lei de la 1 iulie, transmite Agerpres.

"Salariul minim pe 2024 va creşte cu siguranţă. Propunerea noastră este de 3.700 de lei de la 1 iulie, ca să asigurăm cele şase luni de predictibilitate mediului de afaceri. Până atunci păstrăm facilitatea de 200 de lei, scutiţi de taxe, în salariul minim brut", a afirmat premierul Ciolacu.

De la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe economie a crescut la 3.300 de lei, respectiv 2.097 de lei net.

Tot în aceeași ședință, Marcel Ciolacu a declarat că vineri va fi depusă cererea de plată numărul 3 din PNRR.

"Mâine depunem cererea de plată numărul 3 din PNRR. Trimitem şi ultimele deconturi pentru banii europeni din exerciţiul care se încheie la final de an", a afirmat premierul Ciolacu.

În context, el a punctat că Guvernul, în plan intern, respectă promisiunile făcute administraţiilor locale.

"Azi alocăm banii pentru cheltuielile descentralizate la nivel de comune, oraşe şi municipii", a mai menţionat şeful Guvernului.

De asemenea, acesta a mai arătat că, că în continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor publice se derulează procesul de reorganizare a ministerelor, în această săptămână fiind discutate reorganizările a şase ministere, urmând ca restul să fi analizat săptămâna viitoare.

"Continuăm reducerea cheltuielilor statului. Săptămâna aceasta am discutat reorganizarea a şase ministere, săptămâna viitoare vom continua cu restul. În final vor rămâne mai puţine instituţii cu puncte unice de avizare a documentelor, reducând astfel birocraţia", a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de guvern.

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri