Valoarea arieratelor la bugetul general consolidat, la sfarsitul lunii iunie, a fost de 12,5 miliarde lei si nu de 15,3 miliarde lei, asa cum arata site-ul Fiscului, diferenta de aproape trei miliarde lei reprezentand arierate nerecuperabile, a anuntat, citat de NewsIn, ministrul finantelor Varujan Vosganian.
Ministrul finantelor a dorit sa precizeze ca diferenta dintre suma publicata, in urma cu o saptamana, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala reprezentand obligatiile neachitate la bugetul general consolidat - 15,3 miliarde lei - si volumul arieratelor prezentat, joi, - 12,5 miliarde lei - reprezinta arierate care fac obiectul unor suspendari ale executarii silite, lichidari, reorganizari judiciare asupra carora ANAF nu se mai poate indrepta sau chiar ale unor acte normative care insoteau decizii de privatizare.

Potrivit lui Vosganian, volumul total al arieratelor recuperabile a scazut de la 13% din PIB in 2004 la 3% din PIB in 2007, iar in cifre absolute a scazut de la 30,9 miliarde lei la sfarsitul lui 2004 la 12,46 miliarde la sfarsitul lunii iunie 2007.

Totodata, arieratele la bugetul general consolidat au scazut fata de anul 2004 la 40%, in timp ce PIB-ul a avut o crestere de 60% in ultimii trei ani. Potrivit lui Vosganian, arieratele erau la sfarsitul lui 2005 de 18,2 miliarde lei, iar la sfarsitul lui 2006 de 14,7 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri