Guvernul vrea sa tempereze scumpirea alimentelor prin masuri fiscale

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat, vineri, la Neptun, ca Executivul pregateste un set de masuri fiscale pentru a contracara efectele scumpirii alimentelor din cauza secetei, o parte dintre acestea urmand sa fie prezentate, cel mai probabil, saptamana aceasta

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat la Neptun, ca Executivul pregateste un set de masuri fiscale pentru a contracara efectele scumpirii alimentelor din cauza secetei, o parte dintre acestea urmand sa fie prezentate, cel mai probabil, saptamana viitoare.

"Exista o strategie si sper ca saptamana aceasta e sa dam un raspuns, macar partial, la problema, impreuna cu ministrul finantelor si apoi impreuna cu Guvernul", a spus ministrul.

Remes a declarat ca strategia consta intr-un "joc de fiscalitate, probabil un complex de masuri pe directie fiscala", fara a da amanunte.

Reprezentantii patronatelor din industria alimentara au anuntat scumpiri cu pana la 40 % la alimentele de baza. Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, "cel tarziu la inceputul lunii octombrie, toate produsele de baza se vor scumpi".

Astfel, producatorii anunta ca pretul la carne de vita se va majora cu 40 %, iar pretul uleiului va creste cu cel putin 10 %. De asemenea, lipsa furajelor pentru animale va determina o crestere cu pana la 20 % pe segmentul lactate.

Presedintele FSIA a subliniat ca pentru a diminua efectele acestor scumpiri si pentru a proteja producatorii in fata importatorilor, statul ar trebui sa intervina, prin elaborarea unei strategii coerente.

Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat, recent, ca "nu exista niciun motiv real pentru cresterea preturilor la alimente" si a anuntat ca va cauta solutii "pentru eliminarea speculei de pe piata".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri