Bugetul de stat pe 2007 s-a caracterizat printr-o executie lenta a cheltuielilor bugetare pe primele trei trimestre, cand aceasta a atins o medie lunara de 6,5% din programul anual aprobat, semnificativ sub media lunara liniara de 8,3% (100% impartit la 12 luni).

In schimb, in ultimul trimestru al anului trecut, media lunara a cheltuielilor a urcat la 11% din programul aprobat, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).

Cele mai mari cheltuieli s-au inregistrat in luna noiembrie, cand acestea au reprezentat 12,3% din programul anual aprobat.

Citeste si:

Calculul MEF arata ca, in ultimul trimestru din 2007, cheltuielile bugetului de stat au inregistrat o medie lunara de 7,78 miliarde lei, cu 69,3% mai mult decat media lunara inregistrata in primele trei trimestre.

Luna noiembrie a reprezentat luna de varf a cheltuielilor bugetare, acestea insumand 8,7 miliarde lei, de 1,7 ori mai mare decat media primelor 11 luni ale anului trecut - care a fost de aproximativ cinci miliarde lei.