"Pentru toate acestea cautam o formula de a aloca bani din veniturile din privatizare, prin Fondul National de Dezvoltare. Asta, fireste, intra in exercitiul bugetar. Avem in vedere, pe de-o parte, acest lucru, iar, pe de alta parte, daca evolutia veniturilor ne va permite, am putea face o rectificare favorabila sa suplimentam alocatiile pentru aceste ministere", a declarat Vosganian, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste Ministerul Transporturilor, ministrul a declarat ca fondurile vor fi alocate pentru autostrada Bechtel, pentru reforma CFR, modernizarea cailor Timisoara - Turnu Severin si Harlau - Pascani, demararea lucrarilor la autostrada Iasi - Targu Mures si pentru mai multe drumuri nationale din zona de nord-vest a tarii.

Premierul Tariceanu a declarat, luni, ca ministerul Apararii va primi mai multi bani la umatoarea rectificare bugetara si i-a cerut ministrului Apararii sa gestioneze mai eficient fondurile alocate.

Citeste si:

Premierul a promis o majorarea a bugetului armatei dupa ce la rectificarea din luna martie bugetul institutiei a fost redus cu 800 de milioane de lei. "Desi bugetul Armatei a suferit in acest an o rectificare negativa, va asigur ca Armata nu a fost uitata. Avem in atentie ca urmatoarea rectificare sa fie una pozitiva in ceea ce priveste bugetul Armatei", a declarat premierul, luni, cu ocazia prezentarii bilantului ministerului pe anul 2007.

Guvernul a aprobat, in 5 martie, prima rectificare a bugetului de stat din 2008, cu 1,1 miliarde de euro, prin reducerea cheltuielilor cu dotarile institutiilor, dar si prin restrangerea bugetelor unor ministere.