Compania Nationala de Autostrazi si Dumuri Nationale din Romania (CNADNR ) datoreaza Bechtel 92 milioane euro si spera sa primeasca banii la rectificarea bugetara, ca sa onoreze platile, a declarat Dorin Debucean, directorul general al companiei.

"Compania Bechtel a primit avansul pentru lucrarile la Autostrada Transilvania. In prezent, CNADR are datorie catre Bechtel in valoare de 92 de milioane de euro, din care 58 milioane de euro au ramas neplatiti din decembrie 2007.

La aceasta suma se adauga costurile colaterale care, conform contractului cu Bechtel, trebuie onorate. Aici intra deminarea, exproprierile (expropiatii trebuie platiti) proiectarea sectoarelor 1A, 3B, 3A si consultanta", a afirmat Debucean.

De asemenea, Debucean a sustinut ca CNADR a preferat sa nu faca plata catre compania Bechtel si sa plateasca avansul de 133,5 milioane de euro, adica 30% din cei 445 milioane euro, iar saptamana viitoare spera sa onoreze plata in totalitate.

Debucean a mentionat ca Bechtel nu trebuia sa intrerupa lucrarile si conform contractului ar fi putut continua lucrarile.

Compania americana de inginerie si constructii Bechtel Corp. a anuntat, la mijlocul lunii martie, ca veniturile obtinute, in 2007, au crescut cu 32% fata de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obtinand contracte noi in valoare de 34,1 miliarde dolari.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
De ce le-a "casunat" autoritatilor pe asigurarile de garantii?