Pensionarii din grupele I si II de munca vor primi mai multi bani

Pensionarii care au desfasurat activitati incadrate in grupele I si II de munca vor beneficia de un numar suplimentar de puncte la calcularea pensiilor, respectiv 0,50 puncte pentru grupa I si 0,25 puncte pentru grupa a II-a, a decis Guvernul.

Premierul Tariceanu a anuntat, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, ca Executivul a adoptat un act normativ prin care vor fi inlaturate inechitatile dintre pensionarii care, anterior datei de 1 aprilie 2001, au desfasurat activitati in grupa I si a II - a de munca.

In aceste categorii intra persoanele care au lucrat in domenii precum siderurgia, mineritul sau in mediu radioactiv.
seful Executivului a precizat ca pensionarii care se incadreaza in aceasta categorie vor primi o majorare a punctului de pensie in functie de grupa in care au lucrat, respectiv 0,5% din punctul de pensie pentru grupa I de munca si 0,25% pentru grupa a II-a de munca, pentru fiecare an lucrat in grupa respectiva.

"Aceasta masura se va aplica esalonat, pe masura ce cartile de munca se vor analiza", a explicat prim-ministrul.
Potrivit proiectului de act normativ elaborat de Ministerul Muncii, numarul beneficiarilor se ridica la 1,7 milioane de persoane, iar efortul financiar este estimat, numai in 2008, la aproximativ 8,6 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri