Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca a acceptat demisia ministrului muncii Paul Pacuraru, pe care o considera cea mai buna solutie, urmand ca in perioada urmatoare sa faca o alta nominalizare pentru postul ramas vacant.
"Am discutat cu colegii din BPC al PNL. Am luat in consideratie demisia pe care Pacuraru mi-a trimis-o ieri dupa-amiaza. In calitate de prim-ministru, cred ca este cea mai buna solutie. Am acceptat demisia ministrului Pacuraru, urmand ca in perioada urmatoare sa fac o alta nominalizare", a declarat Tariceanu, fara sa mai dea alte detalii legate de un inlocuitor al lui Pacuraru.

Dupa anuntul oficial de ieri al suspendarii sale din functie, Paul Pacuraru (foto) a afirmat ca va avea o intrevedere cu Tariceanu privind demisia sa, dar s-a declarat sceptic ca seful Guvernului o va accepta. Liberalul a sustinut ca si-a depus demisia in urma cu un an si jumatate, la izbucnirea scandalului in care este implicat, dar ca premierul nu a vrut sa i-o accepte.

Inaintea inceperii sedintei conducerii PNL de marti, Tariceanu ii propusese ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa preia interimatul insa acesta, desi a acceptat, a adaugat ca cea mai buna solutie este desemnarea unui titular, sugerand astfel ca premierul ar trebui sa-i aprobe demisia lui Pacuraru.

"Marti am avut o discutie cu primul-ministru care mi-a propus sa accept interimatul la ministerul Muncii. I-am explicat ca daca este vorba numai de interimat si ca ar fi bine ca interimatul sa fie si mai scurt de 45 de zile pot sa accept aceasta propunere, dar in acelasi timp i-am sugerat primului-ministru si presedintelui PNL ca cea mai buna solutie si pentru minister si pentru guvern si pentru PNL ar fi sa numeasca foarte repede un titular", a declarat Nicolaescu, la sediul PNL, citat de NewsIn.

Surse din PNL au precizat ca o varianta pentru inlocuirea lui Pacuraru ar fi numirea in functia de ministru a unui secretar de stat, intrucat oricum nu mai sunt decat doua luni pana la alegerile din noiembrie.

Aceasta ar fi o solutie buna si avand in vedere ca majoritatea ministrilor care ar putea prelua interimatul sunt si candidati care incep deja sa plece in colegii pentru a-si face campanie si nu au disponibilitatea necesara pentru a gestiona ministerul muncii.

Liberalii ar putea alege astfel dintre secretarii de stat in ministerul muncii Denisa Oana Patrascu, Theodora Bertzi, Akos Derzsi, Valer Bindea si Mariana Basuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri