Fie ca sunt salariati, agricultori sau someri, mai mult de jumatate dintre familiile de romani nu pot face fata cheltuielilor cu venitul total net realizat lunar.

Institutul National de Statistica (INS) a aratat ca cel mai greu se descurca somerii, peste 80 la suta dintre acestia s-au aflat in imposibilitate de a-si plati la timp darile.

Somerii sunt urmati de aproximativ 70 la suta dintre agricultori, de 60 la suta dintre pensionari si peste 40 la suta dintre salariati.

Din datele centralizate de INS reiese ca pentru a face fata cheltuielilor, aproximativ 34 la suta dintre romani apeleaza la imprumuturi de la rude sau prieteni.

Mai norocosi sunt cei aproximativ 20 la suta dintre romani care au beneficiat de ajutoare financiare, fara obligatia de restituire.

Dintre familiile care fac fata cheltuielilor cu venitul net lunar realizat, 16 la suta isi permit o saptamana de concediu in afara casei, 13 la suta reusesc sa cumpere produse electrocasnice, iar aproximativ 5 la suta isi permit sa-si inlocuiasca mobila.