Adoptarea legii privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit ar amplifica investitiile a cel putin 30% dintre IMM-urile din Romania, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, intrarea in vigoare a legii amintite ar avea ca prim efect compensarea diminuarii nivelului de creditare, care a scazut considerabil in a doua parte a anului 2008.

De asemenea, Nicolescu a precizat ca scutirea impozitului pe profitul reinvestit va determina, pe langa crearea de noi locuri de munca, infiintarea de noi IMM-uri si stimularea apetitului investitional la firmele care nu o faceau pana in momentul de fata.

Totodata, spune reprezentantul CNIPMMR, scutirea de impozit a profitului reinvestit va contribui semnificativ la cresterea bugetului de stat. "TVA-ul si impozitul pe salariu cumuleaza mai mult decat impozitul pe profit", a spus Ovidiu Nicolescu.

Noul ministru al IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Constantin Nita a declarat recent ca promovarea legii cu privire la scutirea de impozit pe profitul reinvestit face parte din masurile prioritare a institutiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Dezghetul" dintre Guvern si mediul de afaceri: real sau iluzoriu?