Liderul Sindicatului Vastex, inginerul Veronia Costin, a precizat ca principalul partener de afaceri al societatii, Ministerul Administratiei si Internelor, nu a incheiat pana in prezent un nou contract pentru fabricarea uniformelor pentru politisti si jandarmi.

"Pe capacitatea de productie, o parte foarte importanta era pentru MAI. Aceste comenzi nu au mai venit si nu ne mai putem baza nici pe ceea ce lucram pentru piata interna. In ultima perioada, puterea de cumparare a scazut foarte mult. Domeniul textilelor este foarte afectat de produsele de import din China, care se cumpara pentru ca sunt ieftine”, a declarat Veronia Costin, citata de NewsIn.

Planul de restructurare de la SC Vastex SA Vaslui prevede concedierea a 265 de angajati din totalul de 665. In plus, din martie, s-ar putea renunta la unul din cele trei schimburi, daca nu vor mai fi comenzi.

Citeste si:

Tot din cauza crizei financiare, in lunile ianuarie si februarie, salariatii au fost trimisi acasa doua saptamani. Din perioada nelucrata, trei zile au fost considerate concediu fara plata, iar restul concediu de odihna.

Profitul companiei din industria textila Vastex Vaslui (VASX) s-a comprimat cu 37% in primele trei trimestre ale anului trecut, la 2,38 milioane lei (650.000 euro), fata de cel obtinut in intervalul similar din 2007, iar cifra de afaceri a scazut cu 14%, potrivit datelor financiare transmise pietei Rasdaq.

Principalii actionari ai Vastex Vaslui sunt Castrum Corporation, cu o detinere de 69,88% din capitalul social si SIF Moldova (SIF2), cu 13,94% din actiuni.