"Ministerul Muncii are la dispozitie in urmatorii 4-6 ani aproximativ 4 miliarde euro pentru asemenea proiecte. Programul Sanse Pentru Comunitatea Rurala (SCOR), lansat astazi, va facilita crearea unor afaceri individuale pentru a sustine sursele de venit ale cetatenilor si comunitatilor rurale. Estimam ca acest proiect va ajuta aproximativ 2.300 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca", a spus Sarbu (foto), citat de NewsIn.

Ministrul Muncii sustine ca in urmatorii trei ani vor fi acordate minimum 150 de burse de merit pe acest proiect si ca cel putin 150 de persoane vor fi asistate in vederea elaborarii planului de afaceri si a pregatirii documentelor pentru inregistrare.

Totodata, taranii vor primi "un stimulent" lunar de 600 lei, pentru a incuraja participarea acestora la cursurile de formare profesionala.
"Cei care vin la cursuri vor primi o subventie lunara de 600 lei, echivalentul unui salariu minim pe economie, iar persoanele care au castigat la final bursele de merit vor primi un bonus substantial", a afirmat Luminita Danes, consilier in cadrul ANOFM.

Programul SCOR se intinde pe o perioada de trei ani si se ridica la 18,5 milioane lei. Parteneri in cadrul acestui program sunt Blocul National Sindical, Camera de Comert si Industrie Bucuresti si Scoala Romana de Afaceri.

Tot astazi au fost lansate alte doua proiecte finantate din Fondul Structural European, proiectul PROSELF pentru modernizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice de ocupare si programul SCOP, ce are drept obiectiv formarea a 100 de consilieri de orientare profesionala, din care 10 sa devina formatori certificati. Fiecare proiect dispune de fonduri de pana la 18,5 milioane lei.