"Pentru neimpozitarea profitului reinvestit trebuie modificat codul fiscal, iar in acest an, acest lucru nu mai este posibil. Poate fi luat in calcul de la 1 ianuarie 2010", a spus Nita (foto), citat de NewsIn.

Acesta a declarat ca, in acest an, se astepta la o crestere economica de -6%. Legat de impozitul minim, ministrul Nita a mai precizat ca PSD a prezentat colegilor din coalitie un program de masuri anticriza, printre care se regaseste si eliminarea impozitului minim.

Constantin Nita a declarat recent ca promovarea legii cu privire la scutirea de impozit pe profitul reinvestit face parte din masurile prioritare ale institutiei.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat recent ca masura privind neimpozitarea profitului reinvestit, care va fi introdusa in noul Cod Fiscal, va fi aplicata incepand cu 2010.

Potrivit presedintelui Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, adoptarea legii privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit ar amplifica investitiile a cel putin 30 la suta dintre IMM-urile din Romania. Potrivit acestuia, intrarea in vigoare a legii amintite ar avea ca prim efect compensarea diminuarii nivelului de creditare, care a scazut considerabil in a doua parte a anului 2008.

De asemenea, Nicolescu a precizat ca scutirea impozitului pe profitul reinvestit va determina, pe langa crearea de noi locuri de munca, infiintarea de noi IMM-uri si stimularea apetitului investitional la firmele care nu o faceau pana in momentul de fata.

Totodata, potrivit lui Nicolescu, scutirea de impozit a profitului reinvestit va contribui semnificativ la cresterea bugetului de stat.