Comparativ cu situatia de la 31 decembrie 2009, numarul proiectelor depuse a crescut cu 422, iar valoarea acestora cu aproximativ 703 milioane de euro.

Dintre proiectele depuse au fost aprobate 3.910 pana la finalul lui ianuarie cu o valoare totala de 8,61 miliarde de euro, numarul acestora crescand intr-un an cu 22, iar valoarea acestora cu aproximativ 71 milioane euro. Pana la aceeasi data au fost semnate 2.263 contracte de finantare cu beneficiarii, cu o valoare eligibila totala de 4,25 miliarde de euro, din care fondurile UE reprezinta 3,4 miliarde de euro. In intervalul decembrie 2009 - ianuarie 2010, numarul contractelor semnate a crescut cu 39, iar valoarea eligibila a acestora cu 347 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Platile totale catre beneficiari - reprezentand prefinantari si rambursari (cu exceptia rambursarii de TVA) -, sunt de 635 de milioane de euro. In luna ianuarie 2010 s-au facut plati catre beneficiari in valoare de 36,61 milioane de euro.

Datele au fost prezentate in cadrul sedintei comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor comunitare, care a avut loc marti la Palatul Victoria.

In sedinta s-a analizat si activitatea unor institutii implicate in derularea fondurilor europene, iar premierul le-a cerut ministrilor sa gaseasca solutii pentru rezolvarea deficitului de personal din institutiile implicate in derularea fondurilor europene.

Emil Boc a mai dispus organizarea unei intalniri cu reprezentantii firmelor care ofera consultanta pentru atragerea de fonduri europene, pentru a cunoaste problemele pe care le intampina acestia in accesarea fondurilor europene.