O majorare cu 5 puncte procentuale a TVA, la 24%, ar urca inflatia la 10% si ar amana iesirea Romaniei din recesiune "pe tot cuprinsul anului 2011 si trecand in 2012", a declarat la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.
Vasilescu a explicat ca pentru a fi eficienta si a aduce suficienti bani la bugetul de stat, majorarea TVA ar trebui sa fie de cel putin 5 puncte procentuale, de la nivelul de 19% in prezent, la 24%. Numai ca "dincolo de efectul benefic, sunt multe efecte secundare, de fapt tot principale, dar perverse", a explicat Vasilescu, potrivit NewsIn.

"Principalul efect pervers ar fi o inflatie de 10%. O inflatie de 10% ar insemna in primul rand reducerea puternica a puterii de cumparare, nu a salaritiilor si a salariatilor bugetari, ci a intregii populatii. Suferim o amputare a puterii de cumparare prin aceasta masura", a precizat el.

Consilierul guvernatorului BNR a spus ca efectele nu s-ar opri aici. "Ar fi atacate firmele private. Nu am avea nicio sansa imediata de iesire din recesiune. S-ar amana iesirea din recesiune, poate ca pe tot cuprinsul anului 2011 si trecand in 2012. Cert este ca noi trebuie sa iesim din recesiune cat mai repede", a adaugat Vasilescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri