Fata de trimestrul precedent, in toate regiunile tarii s-au inregistrat cresteri ale ratei locurilor de munca vacante, relativ apropiate ca valoare. Se detaseaza insa regiunile Bucuresti-Ilfov si Centru cu cresteri de 0,31, respectiv 0,22 puncte procentuale. Regiunea Nord-Vest a avut cea mai mica crestere si anume 0,10 puncte procentuale, scrie NewsIn.

Comparativ cu trimestrul corespunzator al anului 2009, se constata o tendinta descrescatoare, toate regiunile Romaniei inregistrand scaderi ale ratei locurilor de munca vacante. Cea mai importanta scadere s-a evidentiat in regiunea Bucuresti-Ilfov (-1,09 puncte procentuale). Prin contrast, regiunea Nord-Vest, a avut cea mai mica scadere fata de trimestrul I 2009 (-0,27 puncte procentuale).

Datele INS arata ca fata de trimestrul precedent, cele mai mari cresteri ale ratei locurilor de munca vacante au fost in administratia publica (0,85 puncte procentuale), respectiv in activitatile de informatii si comunicatii (0,48 puncte procentuale). Cele mai mari scaderi s-au regasit in alte activitati de servicii (-0,23 puncte procentuale), respectiv in intermedieri financiare si asigurari (-0,16 puncte procentuale).

Fata de acelasi trimestru al anului anterior, scaderi ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in majoritatea activitatilor economice. Cele mai semnificative scaderi s-au produs in sanatate si asistenta sociala (-3,35 puncte procentuale), administratie publica (-2,09 puncte procentuale) si invatamant (-1,33 puncte procentuale).

Usoare cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au constatat in activitatile de informatii si comunicatii (0,22 puncte procentuale), respectiv in activitatile de servicii administrative si activitati de servicii suport (0,04 puncte procentuale), in timp ce in activitatile de comert rata locurilor de munca vacante a ramas constanta.