Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca in relatia cu institutiile financiare internationale Romania s-a tinut de cuvant "cu toate costurile politice", relateaza Mediafax.

"Suntem o tara credibila pentru a negocia cu FMI", a spus liderul PDL, care a subliniat ca prioritatea Romaniei este sa gaseasca solutii de relansare economica.

"Aici trebuie sa fim tari si hotarati sa discutam cu FMI solutii curajoase de relansare economica. Sa discutam si sa-i convingem", a spus Flutur.

El considera ca dupa adoptarea de masuri de austeritate trebuie sa vina si relansarea economica.

Citeste si:

"Asa cum dupa ploaie vine vreme buna, dupa masurile de austeritate trebuie sa vina relansarea economica", a spus Flutur.

El a aratat ca printre masurile de relansare economica sunt cele privind parteneriatul public-privat, privind infiintarea de noi locuri de munca si incurajarea investitiilor in industria alimentara.

Flutur a spus ca incurajarea investitiilor in sectorul industriei alimentare este foarte importanta in conditiile in care Romania nu-si valorifica potentialul si este in prezent un mare importator de produse alimentare.

Romania a incheiat in martie anul trecut un acord de finantare externa cu UE, FMI si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.