Persoanele care au recuperat de la Fisc sume reprezentand diferente favorabile din impozitul pe venit si nu s-au prezentat la data programarii pot obtine banii in termen de cinci ani, a declarat pentru Mediafax directorul executiv DGFP Bucuresti, Cristian Nicolae Stoina.

Potrivit directorului executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti, programarile vor permite pana la sfarsitul acestui an incheierea restituirilor aferente lui 2004, cu exceptia celor care nu se prezinta la data stabilita. Stoina recunoaste ca au existat situatii in care persoanele s-au prezentat la termenul anuntat, dar nu au putut sa-si ridice banii, pentru ca si-au modificat domiciliul fara sa notifice si Administratia Financiara.

El a aratat ca sistemul informatic de care dispune DGFP nu permite conectarea la datele de evidenta a populatiei si modificarea automata a acestora, astfel ca singura optiune pentru moment o reprezinta informarea de la contribuabil. Persoanele care au de primit, in urma deciziei de impunere anuala, diferente de impozit pe venit mai mici de 1,5 milioane de lei beneficiaza de restituirea la domiciliu, prin mandat postal.Pentru restituirea diferentelor de impozit mai mari de 1,5 milioane de lei, contribuabilii trebuie sa contacteze Fiscul, persoana si numarul de telefon fiind indicate in instiintare. Sumele pot fi primite in numerar sau prin cont bancar, inclusiv conturi de card.

Autoritatile fiscale trebuie sa restituie sumele rezultate din regularizare in termen de cel mult 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere anuala, in caz contrar urmind sa plateasca dobanzi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri