"Intentionam sa scoatem la licitatie pentru concesiune tronsonul Comarnic-Brasov, speram cel mai tarziu anul viitor, pentru a fi realizat pana in 2014", a declarat, in cadrul unei conferinte, secretarul de stat in MTI Eusebiu Pistru.

El a spus ca in prezent ministerul lucreaza la un nou caiet de sarcini.

"O sa schimbam unele conditii, ca sa nu mai avem problemele de la prima atribuire", a spus Pistru.

Potrivit secretarului de stat, parteneriatele public-private sunt "sansa noastra" pentru dezvoltarea infrastructurii.

Citeste si:

"E timpul ca si Romania sa intre in randul lumii. Dezvoltarea parteneriatelor public-private devine foarte importanta pe masura ce criza pune la indoiala capacitatea de a strange bani la buget", a mai spus Pistru.

Consortiul Vinci-Aktor a castigat in mai 2009 licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov in regim de concesiune, dar a renuntat in aprilie 2010 la contractul in valoare de 1,5 miliarde de euro inainte de a il semna, intrucat nu a reusit sa gaseasca o sursa de finantare.

Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie a tronsonului de autostrada pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro.