Trenurile de călători înregistrează sute de minute de întârzieri la sosirea şi plecarea din Gara de Nord, în urma grevei de avertisment declanşată vineri dimineaţa de ceferiştii din infrastructură, potrivit tabelei de Sosiri şi Plecări, scrie Agerepres.

Cea mai mare întârziere (180 de minute) o are trenul IRN 1742 Satu Mare - Bucureşti Nord, care trebuia să ajungă în Gara de Nord la ora 7:59. Acesta este urmat de IR 1658 Bacău - Bucureşti Nord, cu o întârziere de 135 de minute, şi de R 5012, de la Buzău, şi RE 11632, de la Braşov, ambele cu o întârziere de 130 de minute.

Tot 135 de minute de întârziere au şi trenurile 10050 Buzău - Bucureşti Nord, IR 1658 Bacău - Bucureşti Nord şi IR 1570 Galaţi - Bucureşti Nord, iar 100 de minute consemnează RE 9252 Piteşti - Bucureşti Nord şi RE11614 Craiova - Bucureşti Nord.

RE 11612 Craiova - Bucureşti Nord are 125 de minute de întârziere, iar RE 11030 Braşov - Bucureşti Nord şi IC 538 Braşov - Bucureşti Nord câte 120 de minute.

R 10262 de la Pietroşiţa va sosi în Gara de Nord cu 120 minute de întârziere, iar 70 de minute au R 13195 Bucureşti Obor - Bucureşti Nord şi R 8122 Slobozia Veche - Bucureşti Nord.

Şi călătorii care pleacă din gara Bucureşti mai au de aşteptat. Astfel, spre Constanţa, se pleacă mai târziu cu 105 minute (IC 538), cu 100 de minute (IR 11681 şi IR 1585) şi, respectiv, 80 de minute (IR 683).

Trenul RE 11631 va pleca spre Braşov cu 100 de minute de întârziere, iar spre Buzău trenurile R 5013 şi RE 10051 au întârzieri la plecare de 90 de minute.

RE 11031 Bucureşti - Braşov are la plecare o întârziere de 65 de minute, iar R10263 spre Târgovişte - 50 de minute.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi CFR Călători nu au oferit nicio informaţie despre numărul trenurilor oprite în staţii în timpul grevei de avertisment şi nici cu privire la întârzierile la sosiri sau plecări.

Conform unei informări primite de la Blocul Naţional Sindical (BNS), un număr de 266 de trenuri - de călători, private şi de marfă - au fost oprite vineri dimineaţa, în urma grevei de avertisment declanşate de sindicaliştii de la CFR SA.

Aceasta a fost doar o grevă de avertisment a sindicaliștilor CFR

"Blocul Naţional Sindical, prin afiliaţii săi - Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţia ELCATEL - a strâns pentru greva de astăzi 17.000 de semnături de la angajaţii CFR Infrastructură, iar în acest moment sunt oprite un număr de 266 de trenuri (de călători, private şi de marfă)", afirmă BNS, într-o informare remisă AGERPRES.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Alianţa Sindicală a Federaţiilor "Drum de Fier - Elcatel" au declanşat, vineri dimineaţa, o grevă de avertisment, între orele 7:00 - 9:00, iar trenurile sunt oprite în acest interval orar.

Potrivit Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, greva de avertisment vrea să atragă atenţia asupra "unor teme care nu mai pot fi ţinute în mape, pe holurile Ministerului Transporturilor sau ale Guvernului".

Printre motivele care stau la baza deciziei de organizare a grevei de avertisment se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar, dar şi lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate.

CFR Călători a anunţat, joi, că salariaţii companiei nu participă vineri la greva de avertisment, însă aceasta ar putea afecta în cele două ore de protest circulaţia anumitor trenuri operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari.

"Referitor la greva feroviară ce a fost anunţată doar în spaţiul public pentru data de 15.09.2023, în intervalul orar 07:00 - 09:00, de către un sindicat feroviar, CFR Călători face următoarele precizări: greva feroviară a fost anunţată doar în spaţiul public de către un sindicat feroviar şi priveşte salariaţii CNCF CFR SA; salariaţii CFR Călători nu participă la această grevă; conform informaţiilor din spaţiul public, această grevă feroviară este una de avertisment şi ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulaţia anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar şi de alţi operatori feroviari", spune transportatorul feroviar naţional de călători, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Sursa foto: Shutterstock.com / Vlad Ispas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri