Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 30 iunie - 9 iulie au loc înscrierile la programele de studii universitare de licenţă organizate de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Admitere Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 2023. Ce trebuie să faci ca să te înscrii

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București deschide înscrierile pentru studiile de licență, pentru anul universitar 2023- 2024. Candidaţii care doresc să urmeze programele de studii universitare de licenţă organizate de Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pot depune cererea de înscriere la concurs.

admitere academia de politie alexandru ioan cuza 2023Sursa foto: Facebook / Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Cererea-tip se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, însoțită, după caz, de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare.

Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane ale unităților teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de structurile de resurse umane din Aparatul Central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.

Admitere Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 2023 - Calendar înscrieri

Potrivit calendarului de desfășurarea a concursului publicat de MAI, documentele pentru constituirea dosarului de recrutare se depun până la data de 21 iulie 2023.

Evaluarea psihologică va avea loc până la data de 14 iulie 2023, potrivit planificării întocmite de către unitățile cu atribuții de recrutare.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic în intervalul 20 – 27 iulie 2023 (data operațiunii bancare), pentru candidații declarați apt ca urmare a soluționării contestațiilor termenul fiind prelungit până la 28 iulie.

În ceea ce privește probele de concurs, evaluarea performanțelor fizice va avea loc în intervalul 18 – 24 august 2023, în centrele zonale, iar evaluarea cunoștințelor în intervalul 29 – 30 august 2023, în aceleași centre.

Admitere Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 2023. Centrele zonale de selecție

  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea, pentru candidații la frecvență redusă, precum și pentru candidații beneficiarilor;
  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea; Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești pentru toți candidații înscriși la Facultatea de Pompieri.

Admitere Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 2023. Când se afișează rezultatele finale

În data de 31 august 2023 va avea loc afișarea rezultatelor la proba scrisă, iar în 31 august și 1 septembrie (24 de ore de la afișarea rezultatelor) pot fi depuse contestații, exclusiv online la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Soluționarea contestațiilor se va face în cel mult două zile ulterior datei la care a expirat termenul de depunere.

Examinarea medicală (inclusiv soluționarea contestațiilor) va avea loc în intervalul 5 – 29 septembrie 2023.

La data de 29 septembrie 2023 va avea loc afișarea rezultatelor finale ale candidaților declarați admis.

Admitere Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” 2023. Câte locuri sunt scoase la concurs

MAI precizează că în 2023, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Poliție, programul de studii „Ordine și siguranță publică” au fost scoase la concurs, la învățământ cu frecvență, 140 de locuri la specialitatea poliție, 25 pentru poliție de frontieră și 25 specialitatea jandarmi, iar la învățământ cu frecvență redusă, pentru cele 3 specializări au fost scoase 50 de locuri. Pentru programul de studii universitare „Drept”, specializările poliție, poliție de frontieră, jandarmi au fost scoase la concurs 75 de locuri pentru forma de învățământ cu frecvență și 100 pentru învățământ la distanță.

La Facultatea de Pompieri (Programul de studii „Instalații pentru construcții – pompieri”) au fost scoase la concurs 50 de locuri, pentru învățământ cu frecvență.

Mai multe detalii privind recrutarea candidaților pentru participarea la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență, organizat în anul 2023 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot fi obținute accesând site-ul MAI, secțiunea Carieră/ Instituții de învățământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri