CFR Călători scoate la concurs noi posturi în București și în alte orașe din țară în care are nevoie de personal nou. Operatorul feroviar de stat este unul dintre cei mai mari angajatori din România, din sectorul public.

Se fac angajări la CFR. Ce posturi sunt libere în București

CFR Călători face angajări în această perioadă și caută mai multe persoane care să ocupe posturi în București, dar și în alte mari orașe din țară. Cele mai multe sunt în Capitală, potrivit site-ului oficial.

SRTFC București scoate la concurs 10 posturi de revizor locomotive – automotoare, ce necesită următoarele condiții minime de pregătire.

Vechime minimă în specialitate

  • 3 ani mecanic locomotivă – automotor I și/sau mecanic locomotivă – automotor II și îndeplinirea cumulativă a condițiilor nominalizate sau,
  • mecanici locomotivă – automotor I și /sau mecanici locomotivă – automotor II, cu o vechime în funcție de minimum 3 ani, care sunt retrași din funcția de mecanic locomotivă pe motive medicale și/sau psihologice și care nu au autorizație pentru conducere pentru un tip de vehicul feroviar motor din parcul subunității sau,
  • mecanici de locomotivă – automotor I și/sau mecanici locomotivă II, cu o vechime în funcție de minimum 3 ani, care nu posedă autorizație pentru conducerea fiecărui tip de vehicul feroviar motor din parcul subunității

Condiții de admitere la concurs

Candidați din cadrul și din afara SNTFC „CFR Călători” SA, care îndeplinesc integral condițiile minime de pregătire și vechime în specialitate din anunț.

Acte necesare înscriere

  • Cerere tip de participare la concurs;
  • Diplomă de studii original și copie;
  • Adeverință de vechime în specialitate;
  • Portofoliul profesional să conțină documentele specificate în anunț;
  • B.I. sau C.I. original și copie;
  • Certificat de naștere, original și copie.

Compania transmite că tematica de concurs, bibliografia și alte informații se pot obține de la Serviciul RUO din cadrul SRTFC București (telefon C.F.R. 91/ 134509, 91/134511).

Dosarele pot fi depuse până la data de 18 septembrie, ora 12:00. Concursul se va susține pe 21 septembrie, la ora 10:00, la sediul Sediul SRTFC București, situat pe Bulevardul Dinicu Golescu 38 (lângă Gara de Nord).

CFR CalatoriSursa foto: Shutterstock

Mai multe posturi de mecanic locomotivă la CFR Călători

SRTFC București mai scoate la concurs și șapte posturi de mecanic locomotivă – automotor debutant, ce nu necesită vechime în specialitate, dar care solicită existența unui curs de calificare mecanic locomotivă- automotor. Persoanele angajate vor lucra în Depoul București Călători – Comanda personalului și îndrumare locomotive și în Depoul Ploiești – Comanda personalului și îndrumare locomotive.

Acte necesare înscriere

  • Cerere tip de participare la concurs, avizata de Director Sucursala.
  • Diplomă de studii original și copie
  • Certificat de calificare original și copie;
  • B.I. sau C.I. original si copie.

Dosarele pot fi trimise până la data de 11 septembrie, ora 12:00, iar concursul se suține pe 14 septembrie, la ora 12:00, la sediul Sediul SRTFC București, situat pe Bulevardul Dinicu Golescu 38 (lângă Gara de Nord).

Tot pentru București, CFR Călători caută să mai ocupe următoarele locuri de muncă vacante:

  1. 1 post de economist III – detalii aici
  2. 3 posturi pentru șef de tură – detalii aici
  3. 2 posturi șef manevră – detalii aici
  4. 1 post tehnician I - detalii aici

Angajări CFR Iași. Ce posturi caută operatorul feroviar în „Capitala Moldovei”

„Capitala Moldovei” caută, de asemenea să recruteze candidați pentru mai multe posturi puse la dispoziție de CFR Călători. SRTFC Iași caută să ocupe, în perioada aceasta, următoarele poziții:

  • 1 post revizor regional SC (cu atribuții de SC-LFI) – detalii aici
  • 1 post instructor I – detalii aici
  • 1 post tehnician I – detalii aici

Totodată, CFR Călători mai are scoase la concurs și locuri de muncă în Galați, Timișoara și Cluj.

În total, la finalul anului trecut, CFR avea un număr mediu de 24.455 de angajați, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor. Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii CFR Călători în 2023 este construit pe o pierdere în valoare de 795 milioane de lei, mai mare cu aproape 351% faţă de cea consemnată la finele anului trecut, pe fondul diminuării veniturilor din compensaţii pentru transportul feroviar de călători, creşterii cheltuielilor de personal în urma aplicării statutului personalului feroviar de la 1 iulie şi majorării cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri