"Energia si infrastructura au fost principalele subiecte de discutii. (...) Am vorbit si despre gazoductul Nabucco si AGRI, precum si despre strategia Dunarii, acest ultim subiect am convenit sa-l dezbatem in amanuntime in perioada urmatoare", a declarat, vineri, la semnarea unui protocol intre cele doua comisii secretarul de stat in ministerul Economiei Borbely Karoly, citat de Mediafax.

Prezent la eveniment, secretarul de stat in ministerul ungar al Economiei Becsey Zsolt a afirmat ca sunt necesari "pasi eficienti si rapizi" in privinta dezvoltarii interconexiunilor energetice si a trecerilor de frontiera.

"Sunt necesari pasi eficienti si rapizi privind autostrazile si trecerile de frontiera mici, care ar ajuta schimburile economice transfrontaliere. Speram sa existe si pasi inainte in interconectarea liniilor electrice care vin cu noi posibilitati de acorduri si de cercetare, ceea ce cred ca va ajuta ambele tari in privinta independentei si a eficientei energetice", a adaugat Zsolt.

Citeste si:

El a mai spus ca atunci cand Ungaria va ocupa presedintia UE vor fi avute in vedere "aspecte benefice pentru ambele tari, la fel si in cadrul parteneriatului de est".

"Vom transmite Romaniei cat mai multe informatii despre cum vom conduce presedintia UE", a mai spus Zsolt.