Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii care vor sa beneficieze de alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pot fi vizualizate in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 9 februarie.

Cateva facilitati acordate debutantilor in afaceri sunt:

  • scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe durata nedeterminata;
  • scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si, respectiv, de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale;
  • primirea de consiliere si sprijin de la oficiile teritoriale ale AIPPIMM;
  • primirea de garantii de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii pentru creditele contractate in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 de euro.
Documentul care contine Ordonanta de urgenta poate fi descarcat de pe siteul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Conform Andreei Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc, programul intra in vigoare in 5 zile lucratoare de la publicarea Ordonantei de Urgenta si a Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial al Romaniei.

Citeste si:

"Prin program se acorda facilitati pentru microintreprinderile nou-infiintate, conduse de intreprinzatori tineri, care desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata", se arata in Monitorul Oficial.

Afla de aici ce trebuie sa stie tinerii care isi fac firma si vor sa ia pana la 10.000 euro nerambursabili si 10 raspunsuri utile despre acest program.