Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu va sprijini testarea antidrog în masă a elevilor, ci va sprijini testarea în scopul depistării cazurilor de utilizare a substanţelor psihoactive.

" În ceea ce priveşte testarea copiilor în şcoli, cred că sunt câteva mesaje esenţiale care sunt trebuie trimise: nu vom sprijini testarea în masă, vom sprijini testarea în scopul depistării a cazurilor de utilizarea de substanţe psihoactive, vom lucra numai împreună cu părinţii. Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii. Siguranţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor are şi alte componente, nu numai cele legate de consumul de droguri. Siguranţa fizică a copiilor este foarte importantă, iar implicarea autorităţilor locale şi a colegilor de la Ministerul Afacerilor Interne este esenţială", a afirmat ministrul.

Potrivit ministrului, siguranţa şi sănătatea copiilor şi adolescenţilor sunt esenţiale pentru dezvoltarea comunităţilor.

"Cred că Ministerul Sănătăţii împreună cu toate instituţiile guvernamentale care au semnat astăzi la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne un plan cadru pentru siguranţa şcolară au făcut un pas esenţial în acest domeniu. Ne dorim să avem copii sănătoşi. Ei trebuie să fie informaţi corect referitor la un stil de viaţă sănătos, cum să evite drogurile, cum să evite alcoolul, cum să evite tutunul. Acest lucru se poate face foarte bine în cadrul şcolii şi împreună cu Ministerul Educaţiei vom dezvolta programe de educaţie în acest sens, educaţie pentru sănătate. Aş fi foarte bucuros şi cred că există în acest sens foarte multă dorinţă din partea cultelor religioase să participe pe acest program pe care îl dezvoltăm împreună cu Ministerul Educaţiei", a mai susţinut ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri