Consiliul de Supraveghere al Asirom a numit un nou vicepresedinte in Directoratul asiguratorului, dupa ce Mariana Diaconescu a preluat conducerea companiei, inlocuindu-l pe Boris Schneider, a anuntat societatea.

Astfel, Martin Stenitzer a inlocuit-o in functia de vicepresedinte al Directoratului pe Diaconescu, fost presedinte al Eximbank Romania si sotia liderului UNPR, Cristian Diaconescu.

Ea a fost numita vicepresedinte al Asirom in 2005, in acelasi an cand conducerea asiguratorului a fost preluata de Schneider.

"Dragos Marius Calin se va alatura Directoratului Asirom, preluand coordonarea activitatii de vanzari, iar Daniela Meghea va coordona
activitatea de asigurari de viata", se precizeaza intr-un comunicat al Asirom, citat de Mediafax.

Calin l-a inlocuit pe Catalin Stroe, dupa ce acest a fost numit presedintele Asirom-Concordia, administrator de pensii facultative.

Infiintata in anul 1991, Asirom are un capital social de 157,85 milioane de lei, format din 1,57 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Vienna Insurance Group (Austria) controleaza un pachet de actiuni reprezentand 85,97% din capitalul social al asiguratorului. In actionariat se mai regasesc mai multe persoane juridice - 13,43% si fizice - 0,6%.

Managementul Asirom estimeaza ca subscrierile din asigurari generale si de viata vor creste cu 21,5% in acest an, la 645 milioane de lei, dupa ce anul trecut au scazut cu 17,8%, la 530,9 milioane de lei.

De asemenea, profitul brut al companiei ar urma sa atinga 39,34 milioane de lei, nivel dublu fata de 2010.

Anul trecut, Asirom s-a plasat pe pozitia a sasea in randul companiilor de asigurari dupa nivelul subscrierilor.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro