Lungu a spus ca au fost analizate ofertele depuse de BCR si CEC Bank, fiind declarata castigatoare oferta CEC Bank, care a obtinut punctajul maxim de 100 de puncte, in timp ce oferta BCR a obtinut 96,7 puncte.

El a aratat ca imprumutul de 15, 64 milioane de lei de la CEC Bank va fi rambursat intr-o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de doi ani si ca la acest credit costurile totale se ridica la 11,03 milioane de lei, dobanzi si comisioane.

Lungu a precizat ca 80 la suta din valoarea imprumutului este garantata de stat, iar restul de municipalitate.

Imprumutul in valoare de 15, 64 milioane de lei va fi folosit pentru plata cheltuielilor neeligibile, asigurarea cofinantarii si a platii a 15 la suta din prefinantare la doua proiecte care se deruleaza prin POR.

Citeste si:

Primarul si-a exprimat increderea ca la 1 octombrie acest credit sa fie functional intrucat municipalitatea trebuie sa asigure si jumatate din prefinantarea proiectelor europene, dupa ce Guvernul a modificat OUG 64/2009, care prevedea ca prefinantarea poate ajunge la 30 la suta, iar in prezent aceasta se aproba in limita a zece la suta din valoarea proiectului, in doua transe egale.

El a aratat ca municipalitatea suceveana a beneficiat doar de 15 la suta prefinantare pentru proiectele cu finantare europeana aflate in derulare si ca va trebui sa gaseasca resurse pentru plata celeilalte parti de cofinantare si a subliniat ca Primaria Suceava este cu platile la zi pentru toate lucrarile care se executa cu finantare europeana.

Pentru cele cinci proiecte din Planul integrat de dezvoltare ale Primariei Suceava care se deruleaza prin Programul Operational Regional (POR) si pentru proiectul de reabilitare a Cetatii de Scaun, unde Primaria este partener cu Consiliul Judetean Suceava, municipalitatea trebuie sa asigure o cofinantare de 30 de milioane de lei.

Dupa obtinerea acestui credit, gradul de indatorare a municipiului Suceava se apropie de 20 la suta, a mentionat primarul Ion Lungu.