Firmele de asigurari estimeaza o crestere a pietei de 25%, in 2006, dupa avansul de 35%, in euro, de anul trecut. La volumul primelor subscrise, Allianz Tiriac, Asirom si Omniasig sunt primele trei companii din clasament.
Partea leului o au in continuare asigurarile auto obligatorii, asa-numitele RCA, in timp ce asigurarile de viata cresc incet, dar sigur. Clasamentele si-au pastrat liderii, dar pentru 2006 vine din spate compania Omniasig, cu o importanta infuzie de capital facuta de Wiener Staedtische. Seful Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) apreciaza ca anul 2005 a marcat depasirea pragului psihologic de 1 miliard de euro prime subscrise.

Raportarile preliminare la 11 luni ale anului 2005 conduc la estimarea ca statisticile intregului an vor arata un volum de prime subscrise din toate formele de asigurare, de circa 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere anuala, in euro, de peste 35% si o pondere in PIB de circa 1,7-1,8%, fata de 1,46% cu un an in urma. "Este o evolutie remarcabila, care nu s-ar fi putut produce daca piata asigurarilor nu s-ar fi consolidat. De altfel, inca de la inceputul existentei comisiei, am prevazut aceasta consolidare a pietei ca efect direct al elaborarii si implementarii unei legislatii moderne, comparabile cu cele existente in tarile cu traditie in asigurari, precum si al masurilor luate de comisie, de natura prudentiala", spune presedintele CSA, Nicolae Crisan.

Romanii incep sa descopere avantajele unei asigurari de viata, de casa (in conditiile atator catastrofe naturale), de sanatate sau de pensie privata. Pentru anul 2006, se estimeaza un ritm de crestere ceva mai lent, de circa 25% in euro, precum si o crestere a gradului de pregatire si perfectionare profesionala a persoanelor angajate in domeniul asigurarilor si inregistrarea agentilor de asigurare, astfel incat asiguratii si potentialii asigurati sa beneficieze de servicii si informatii de calitate.

"Anul 2006 va marca si incheierea ultimei etape de capitalizare a asiguratorilor; aplicarea prevederilor privind separarea managementului si evidentei activitatii de asigurari pentru societatile de asigurare compozite, pe cele doua categorii de asigurare - generale si de viata; implementarea procedurilor de control intern, antifrauda; intarirea capacitatii atat a autoritatii de supraveghere, cat si a societatilor de asigurare de analiza si de evaluare a riscurilor asociate activitatii de asigurare", a adaugat Nicolae Crisan.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6249

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri