„In timpul mandatului sau (Johan Gabriels – n.r.), banca si-a mentinut si si-a consolidat reputatia de lider in ceea ce priveste inovatia de produs si calitatea inalta a serviciilor oferite clientilor. Portofoliul de clienti al RBS Romania este considerat a fi unul dintre cele mai bune si sanatoase de pe piata. Mai mult decat atat, banca a reusit sa-si mentina nivelul profitului net pe 2009 si 2010, ceea ce a determinat clasarea acesteia in topul celor mai profitabile banci din Romania”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Henk Paardekooper asteapta avizul BNR pentru a putea prelua noua functie, de presedinte RBS Bank Romania.

Paardekooper este un bancher specializat in zona pietelor emergente, cu o vasta experienta de peste 20 de ani.

Citeste si:

Anterior, acesta a fost directorul de active corporative si institutionale din cadrul Diviziei Non-Core a RBS din Londra, unde a condus operatiunile RBS din diverse tari.

Intre 2004 si 2010, Henk Paardekooper a fost presedinte RBS Rusia, unde a integrat cu succes ABN AMRO in RBS si a condus sucursala rusa prin criza financiara.

In plus, in 2007, a preluat si conducerea operatiunilor din Kazakstan si Uzbekistan. Inainte de 2004, Paardekooper a condus echipa de consultanta in corporate finance a bancii ABN AMRO, in Olanda.