RBS Romania isi aduce un nou presedinte de la Londra

RBS Bank Romania va avea un nou presedinte, in persoana lui Henk Paardekooper (foto), si il va inlocui pe Johan Gabriels, care conduce operatiunile locale ale bancii din 2009.

„In timpul mandatului sau (Johan Gabriels – n.r.), banca si-a mentinut si si-a consolidat reputatia de lider in ceea ce priveste inovatia de produs si calitatea inalta a serviciilor oferite clientilor. Portofoliul de clienti al RBS Romania este considerat a fi unul dintre cele mai bune si sanatoase de pe piata. Mai mult decat atat, banca a reusit sa-si mentina nivelul profitului net pe 2009 si 2010, ceea ce a determinat clasarea acesteia in topul celor mai profitabile banci din Romania”, se arata intr-un comunicat al bancii.

Henk Paardekooper asteapta avizul BNR pentru a putea prelua noua functie, de presedinte RBS Bank Romania.

Paardekooper este un bancher specializat in zona pietelor emergente, cu o vasta experienta de peste 20 de ani.

Anterior, acesta a fost directorul de active corporative si institutionale din cadrul Diviziei Non-Core a RBS din Londra, unde a condus operatiunile RBS din diverse tari.

Intre 2004 si 2010, Henk Paardekooper a fost presedinte RBS Rusia, unde a integrat cu succes ABN AMRO in RBS si a condus sucursala rusa prin criza financiara.

In plus, in 2007, a preluat si conducerea operatiunilor din Kazakstan si Uzbekistan. Inainte de 2004, Paardekooper a condus echipa de consultanta in corporate finance a bancii ABN AMRO, in Olanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri