Investitorii romani au reusit anul trecut, in marea lor majoritate, sa obtina profituri considerabile pe piata de capital.
In conditiile in care 2005 a insemnat si scaderea categorica a dobanzilor la depozitele bancare, tot mai multe persoane s-au indreptat si se indreapta si in acest moment spre Bursa de Valori Bucuresti. Atrasi de cresterile foarte mari ale principalilor emitenti tranzactionati pe piata de capital, romanii au inceput sa vada in BVB o oportunitate atat de protejare a economiilor fata de inflatie, dar si de profit propriu-zis.

Sondajul realizat de SmartFinancial.ro in perioada 5 ianuarie - 15 februarie 2006 a aratat ca 36 la suta dintre cei care au raspuns chestionarului au reusit sa acumuleze in 2005 un profit de minim 100 la suta pe piata de capital. In plus, 19 la suta dintre participantii la sondaj au declarat ca au obtinut o crestere cu peste 76 la suta, dar mai putin de 100 la suta. Alti 13 la suta au declarat ca au obtinut 51-75 la suta profit si tot 13 la suta au ales optiunea profit de 31-50 la suta. Astfel, 81 la suta dintre cei ce au raspuns sondajului au indicat ca, in 2005, au acumulat pe piata de capital un profit de cel putin 3 ori mai mare decat castigul mediu anual la depozitele bancare in aceeasi perioada. Doar 7 la suta dintre participanti au recunoscut ca profitul lor pe bursa nu a depasit 30 la suta, insa a fost de minimum 16 la suta.

Mai putin inspirati, 6 la suta dintre persoanele care au raspuns intrebarilor sondajului au castigat maximum 15 la suta in 2005, in timp ce tot 6 la suta au inregistrat pierderi. Numarul total de voturi inregistrate in sondaj s-a ridicat la 220, existand o limitare per IP pentru un singur vot pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri