Persoanele care detin polite de raspundere civila auto (RCA) obligatorie vor avea acces, de la 15 septembrie, la informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date specializata a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Printr-o decizie recent adoptata, Consiliul CSA simplifica modul de aplicare a sistemului bonus-malus si faciliteaza accesul asiguratilor la informatiile privind istoricul daunelor proprii. Astfel, incepand cu data de 15 septembrie 2012, asiguratii RCA vor avea acces la informatiile privind istoricul daunelor proprii, inscris in baza de date CEDAM", se arata intr-un comunicat al institutiei, scrie Mediafax.

Primele de asigurare aferente asigurarilor RCA depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul intr-o perioada de referinta, asa cum prevad reglementarile in vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodata, a fost implementata o metoda prin care si societatile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM in vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potentialii asigurati prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

CSA intretine si administreaza baza de date CEDAM. Institutia nu are dreptul de a modifica aceste date.

Informatiile din aceasta baza de date sunt centralizate de la societatile de asigurare, posesorii de drept ai acestor informatii. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Despagubirile RCA, calculate pe baza preturilor de pe olx si autovit