JP Morgan pune ochii pe obligatiunile Romaniei. Leul se apreciaza

JP Morgan va include obligatiunile Romaniei in indicele bancii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente, informatie care a dus la aprecierea leului pe piete la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, relateaza Bloomberg.

Romania ar putea fi inclusa, de la 1 martie, in indicele JPMorgan GBI-EM Index Series, se arata intr-o nota a JP Morgan. Aceasta includere, care trebuie inca sa fie stabilita definitiv, va avea loc treptat, pe parcursul a trei luni, pana la 1 mai, noteaza Mediafax.

Ponderea Romaniei in indicele GBI-EM Global Diversified, la sfarsitul acestei perioade, este estimata la 0,54%, potrivit bancii.

"Includerea Romaniei in indicele JP Morgan al obligatiunilor va atrage un flux mare din partea investitorilor straini, mai ales avand in vedere detinerile reduse de obligatiuni locale ale non-rezidentilor", a declarat Esther Law, analist la Societe Generale in Londra.

Leul s-a apreciat pe piete cu 1%, la 4,3432 unitati pentru un euro, cel mai ridicat nivel de inchidere inregistrat dupa 3 februarie anul trecut.

Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei cu maturitate in iunie 2019 a scazut cu 0,06 puncte procentuale, la 3,819%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri