Acest serviciu se adreseaza tuturor categoriilor de clienti BCR - persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate si persoanelor juridice.

Prin noul serviciu se poate transfera orice suma in euro, iar platile ajung in aceeasi zi in conturile beneficiarilor deschise la bancile din Grupul Erste din Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Slovacia.

”Pentru o tranzactie de 1.000 euro initiata de la ghiseul bancii clientii BCR persoane fizice platesc acum doar 10 euro, cu aproximativ 70% mai putin fata de comisionul standard de transfer. Totodata, pentru o tranzactie initiata pe canal electronic de un client persoana juridica, valoarea standard a comisionului pentru platile in euro in cadrul Erste Group e redusa cu pana la 60% ca urmare a implementarii acestui serviciu”, a declarat Valentin Florin Galatanu, director executiv adjunct in cadrul directiei tranzactii bancare a BCR.

Pentru a beneficia de acest serviciu atat platitorul, cat si beneficiarul trebuie sa dispuna de un cont deschis la una din bancile participante, iar platile trebuie sa fie denominate in euro. Tranzactiile trebuie plasate pana la ora 15.00.