Creste ponderea platilor cu carduri: TOP 3 judete in functie de tranzactiile non-cash

Plata cumparaturilor cu cardul de credit are o pondere de 87% in totalul tranzactiilor, in crestere de la 29% in 2007, iar pentru cardurile de debit cota a crescut de la 12% la 38%, cei mai multi clienti BCR care efectueaza tranzactii non-cash fiind din Bucuresti si judetele Ilfov, Timis si Brasov.

"Cei mai activi clienti din punct de vedere al numarului de tranzactii non-cash sunt in Bucuresti si Judetul Ilfov, urmati de cei din judetele Timis si Brasov, rezulta dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienti. Pe ultimele locuri in acest clasament se situeaza: Bistrita, Neamt si Calarasi", arata un comunicat al Bancii Comerciale Romane.

Clientii utilizeaza platile la POS, prin internet banking, debit direct, ordine de plata prestabilite in baza unui contract, precum si platile la bancomate.

Cele mai multe conventii de direct debit, prin care banca este imputernicita sa efectueze automat platile lunare, au fost incheiate de clientii din Bucuresti, Constanta si judetul Arges. Totodata, cele mai multe conventii de plata facturi de la ATM au fost inregistrate in Bucuresti si judetele Sibiu si Brasov.

BCR, cea mai mare banca din sistem dupa active, are o retea de peste 2.200 de bancomate si 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri