Guvernatorul Bancii Nationale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, i-a invitat marti la o intalnire pe sefii bancilor comerciale.

Patai a aratat ca obiectivul intalnirii a fost discutarea rezultatelor unui program de finantare a dezvoltarii, problema creditelor ipotecare in valuta fiind abordata doar tangential.

Matolcsy a declarat ca va formula un punct de vedere pe subiectul creditelor ipotecare in valuta doar dupa ce va cunoaste pozitia Cabinetului.
Patai a reiterat insa intr-o conferinta de presa punctul de vedere al asociatiei, si anume ca programul de restructurare a creditelor ipotecare in valuta trebuie sustinut financiar si de catre stat. El a aratat ca bancile au suportat deja o parte mai mare din pierderi decat statul si datornicii.

Citeste si:

Reprezentantul bancilor a adaugat ca asociatia a prezentat la sfarsitul lunii august doua propuneri pe care le mentine, dar este in lucru si o a treia solutie.

Patai a sustinut ca ar fi imposibil de convertit imprumuturile in franci elvetieni in forinti fara implicarea bancii centrale, intrucat ar fi generata o cerere uriasa de franci.