"Creditele acordate au inregistrat anul acesta cresteri spectaculoase - practic creditele s-au dublat fata de anul 2012, cand portofoliul insuma 48,5 milioane RON. In 2013 portofoliul nostru a depasit 1.500 de credite, majoritatea creditelor fiind orientate spre modernizare, renovare, extinderea si/sau amenajarea locuintelor, precum si spre constructie. Avand in vedere cresterea portofoliului BCR BpL si potentialul pietei, consideram ca avem suficiente lichiditati ca sa asiguram o crestere si mai puternica a creditelor pentru domeniul locativ oferite de BCR Banca pentru Locuinte", a declarat intr-un comunicat Carmen Schuster, vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Valoarea medie a investitiei clientilor BCR Banca pentru Locuinte este de 65.700 lei (circa 14.600 euro). In cazul finantarilor acordate pentru constructia de locuinte, valoarea medie a creditului este de 97.300 lei (echivalent 21.600 euro), iar pentru proiectele de modernizare 35.900 lei (8.000 euro).

BCR BpL este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR) in proportie de 80% si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, cu 20% din actiuni. In domeniul economisirii-creditare activeaza in Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.