Allianz-Tiriac Asigurari va incheia acest an cu venituri in usoara crestere fata de rezultatul din 2012, cand au atins 900,2 milioane de lei, si va incheia pe profit net, dupa ce in urma cu un an pierderile au cumulat 42,7 milioane de lei.

"In primele noua luni ale acestui an, societatea a reusit sa inverseze trendul de scadere al rezultatului net, al profitabilitatii. Practic, in perioada mentionata, profitul net a crescut cu aproape 40%, iar veniturile din subscrieri au crescut usor, cu 1%, rezultat care arata o consolidare a activitatii. Vom incheia anul cu venituri similare celor din 2012, iar cresterea profitului net atinsa la 9 luni se va mentine pentru intregul an", a declarat miercuri directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Remi Vrignaud (foto), in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, scrie Mediafax.

La nivelul anului 2012, potrivit datelor autoritatii de reglementare, Allianz-Tiriac Asigurari a consemnat venituri din prime subscrise de 900,2 milioane de lei, comparativ cu 898,4 milioane de lei in urma cu un an. In privinta rezultatului net, societatea a raportat anul trecut pierderi de 42,7 milioane de lei, de la un profit net de 24,5 milioane de lei in 2011.

In primele noua luni ale acestui an, societatea a inregistrat venituri din activitatea de asigurari generale si de viata de 677,5 milioane de lei, in crestere cu aproape 1% fata de rezultatul aferent perioadei similare din 2012, iar profitul operational a urcat cu 39%, la 13,8 milioane de lei.
Vrignaud a spus ca principalul obiectiv al managementului companiei este profitul.

"Interesul meu este sa fiu profitabil. Allianz-Tiriac a evitat sa intre intr-un razboi al preturilor pe segmentul politelor RCA, unde competitia, un lucru bun de altfel, este neloiala. Profitul net obtinut in primele noua luni a fost efectul unui management riguros si atent al cheltuielilor cu daunele", a spus seful asiguratorului.

Portofoliul de polite auto (RCA si CASCO) al Allianz-Tiriac Asigurari inregistra, la 30 septembrie, o rata a daunei de 77%, cu aproximativ 5 puncte procentuale mai redusa decat cu un an in urma. Evolutia pozitiva a daunalitatii auto a avut, de altfel, o contributie importanta la ridicarea nivelului profitului operational pentru activitatile de asigurari generale, de la 3,6 milioane de lei la 8,4 milioane de lei, se preciza intr-un comunicat al asiguratorului remis in a doua parte a lunii noiembrie.

Vanzarile de polite Casco au atins 269,1 milioane lei in primele noua luni si detin cea mai importanta pondere in portofoliul de asigurari generale al companiei, generand aproximativ 45% din primele subscrise pe acest segment. In ceea ce priveste RCA, Allianz-Tiriac a contabilizat venituri din prime de 155 milioane de lei, in crestere cu 26% comparativ cu septembrie 2012.

"Dinamica a fost sustinuta de volume de subscriere in crestere pe ambele segmente de clienti - persoane fizice, respectiv juridice, in conditiile in care, la nivelul intregii piete s-a manifestat o tendinta de majorare a tarifelor pe aceasta clasa de asigurari. Sub aspectul profitabilitatii, pe ambele clase de asigurari auto (Casco si RCA) a fost consemnata o imbunatatire a ratei daunei, ca urmare a masurilor de eficientizare operationala si de subscriere introduse la nivel de companie", se arata in comunicatul companiei din 18 noiembrie.

Vrignaud a spus ca piata asigurarilor va creste cu cel mult 5% in 2014, iar subscrierile Allianz-Tiriac vor creste "in ritmul pietei". Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac. La nivelul anului 2012, Allianz-Tiriac s-a plasat pe locul trei in topul asiguratorilor locali in functie de nivelul primelor subscrise, dupa Astra si Omniasig.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri